«Ντύθηκε στα λευκά» η ορεινή Νάξος

amaxia xioni
admin
29/12/2016 13:07
 
 
 

«Άσπρη μέρα» είδαν οι κάτοικοι της ορεινής Νάξου, όπου το ‘χει στρώσει για τα καλά και η χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες…

apollonas xionia andri kyriaki 2

Χιόνι πέφτει και σε πεδινές αλλά και παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού, όπως τον Απόλλωνα… 

jcb xionia

Τα ειδικά μηχανήματα του Επαρχείου και του δήμου έχουν ήδη πιάσει δουλειά, προκειμένου να καθαρίσουν τους δρόμους και τους παράδρομους από το χιόνι, ενώ μέχρι στιγμής δεν παρατηρούνται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.
Το naxostimes.gr επικοινώνησε τόσο με τον πρόεδρο της Κορώνου Νίκο Χουζούρη, όσο και με τον πρόεδρο της Κορωνίδας Δημήτρη Κορρέ. Αμφότεροι επισήμαναν την ανάγκη να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο, προκειμένου να μην δημιουργηθεί αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους των ορεινών χωριών, εφιστώντας την προσοχή σε όσους θελήσουν να ανηφορίσουν προς τα εκεί για να θαυμάσουν το λευκό τοπίο. Ο κ. Κορρές συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι θα ήταν απαραίτητη η προμήθεια με αλάτι, τουλάχιστον για το εσωτερικό των χωριών.

 

Χιόνια και… γιορτινό κλίμα

«Ήσυχα και οικογενειακά» κυλούν οι γιορτινές μέρες στην ορεινή Νάξο, σύμφωνα με τους κ.κ. Χουζούρη και Κορρέ, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να αναφέρουν ότι ακόμη και τον χειμώνα παραμένουν αρκετά μαγαζιά ανοιχτά, αποτελώντας μια καλή επιλογή για καφέ ή φαγητό. Την ίδια στιγμή, οι σύλλογοι των χωριών συμβάλλουν (όσο μπορούν) στην εορταστική ατμόσφαιρα με την αναβίωση τοπικών εθίμων, κάνοντας τα γνωστά κυρίως στους νεότερους.

Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν παύουν να υπάρχουν και τοπικά, αλλά και γενικότερα προβλήματα που ζητούν λύση, όπως για παράδειγμα η έλλειψη γιατρών ή ακόμα και η οικονομική στενότητα, λόγω της κρίσης. Κατηγορηματικός ως προς το τελευταίο υπήρξε ο κ. Κορρές: «Δυστυχώς, θα δυσκολέψει κι άλλο η κατάσταση. Μόνο με τον κόσμο στον δρόμο μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι».

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*