Νάξος: Η τελευταία τακτική συνεδρίαση του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου

Newsroom
14/12/2023 17:03
 
 
 

 

Την τελευταία του συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την προσεχή Δευτέρα, με 14 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Η νέα δημοτική αρχή που προέκυψε από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2024 και η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου έχει οριστεί για τις 2 Ιανουαρίου 2024, όπου θα γίνουν δημαιρεσίες για τον ορισμό των αρμοδιοτήτων όσων μετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, την τελευταία τακτική του συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 2:00 το μεσημέρι, η οποία θα γίνει μεικτή, διά ζώσης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη.

Κατά τη συνεδρίαση θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Λήψη απόφασης περί αναγκαιότητας μίσθωσης ακινήτου στη Δημοτική Κοινότητα Νάξου, για στέγαση υπηρεσιών του Δήμου.

2. Έγκριση μετάθεσης χρόνου παράδοσης της δράσης-προμήθειας με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός – Αναβάθμιση Ταχυδιυλιστηρίου Εγγαρών».

3. Λήψη απόφασης για την προσχώρηση του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στην από 31/10/2023 Σύμβαση Δεσμευμένου Λογαριασμού, για το «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό Οδικό Δίκτυο».

4. Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2023.

5. Έγκριση 11ης αναμόρφωσης δημοτικού προϋπολογισμού οικ. έτους 2023.

6. Λήψη απόφασης για προέγκριση διαμόρφωσης εισόδου – εξόδου για την εγκατάσταση: Νέα διώροφη οικοδομή τριών ανεξάρτητων κατοικιών, με υπόγειο, εσωτερικό εξώστη και κολυμβητική δεξαμενή, ιδιοκτησίας Ψαρρά Ειρήνης, σε ακίνητο καλούμενο «Σκάρφου» στη θέση «Πολίχνι» Κοινότητας Σαγκρίου Νάξου (υπ’ αρ. 20/2023 απόφαση Ε.Π.Ζ.).

7. Λήψη απόφασης για προέγκριση διαμόρφωσης εισόδου – εξόδου για την εγκατάσταση: Νέα ισόγεια αποθήκη, ιδιοκτησίας Μαργαρίτη Γεωργίας, Αικατερίνης και Αναστασίας σε ακίνητο ονομαζόμενο «Λειβάδι ή Αμμοδάρα» στη θέση «Λύχνος» Κοινότητας Αγίου Αρσενίου Νάξου (υπ’ αρ. 19/2023 απόφαση Ε.Π.Ζ.).

8. Λήψη απόφασης για προέγκριση διαμόρφωσης εισόδου – εξόδου για την εγκατάσταση: Τρείς νέες κατοικίες με υπόγειο και κολυμβητικές δεξαμενές» ιδιοκτησίας Πολυκρέτη Ειρήνης σε ακίνητο στη θέση «Λιναρά» στην Κ. Μελάνων Νάξου (υπ’ αρ.22/2023 απόφαση Ε.Π.Ζ).

9. Λήψη απόφασης για προέγκριση διαμόρφωσης εισόδου – εξόδου για την εγκατάσταση: Νέα διώροφη κατοικία ιδιοκτησίας Πανόπουλος Δήμητρας σε ακίνητο στη θέση «Κανά» στην Κοινότητα Κορωνίδας Νάξου (υπ’ αρ. 23/2023 απόφαση Ε.Π.Ζ.).

10. Καθορισμός θέσεων άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου (υπ’ αρ. 24/2023 απόφαση Ε.Π.Ζ.).

11.Έγκριση επιλογής χώρου λειτουργίας υπαίθριας οργανωμένης αγοράς χειροτεχνών-καλλιτεχνών (υπ’ αρ. 25/2023 απόφαση Ε.Π.Ζ.).

12.Έγκριση ή μη διαγραφής προσαυξήσεων βεβαιωμένων οφειλών και προσαυξήσεων της Δ.Ο.Υ Νάξου.

13.Έγκριση της υπ’ αρ. 89/2023 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, η οποία αφορά στην 5η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, οικον. έτους 2023, της επιχείρησης.

14.Έγκριση της υπ’ αρ. 97/2023 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, η οποία αφορά στην έγκριση των οικονομικών καταστάσεων, διαχειριστικής χρήσεως 2019, της επιχείρησης.

Τα θέματα της παρούσας αφορούν την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων από Ευρωπαϊκά Προγράμματα καθώς και τρέχoντα ζητήματα που άπτονται της καθημερινής και εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, ως και την κάλυψη ήδη ανειλημμένων υποχρεώσεων και την ανταπόκριση σε προθεσμίες που απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 616 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*