Νάξος: Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τη μίσθωση του σφαγείου (video)

Newsroom
14/12/2023 22:08
 
 
 

 

Με απόφαση κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφάσισε την μίσθωση του σφαγείου στη θέση «Ξηρόκαμπος» στη ΔΕ Νάξου, στην εταιρεία «ΣΦΑΓΕΙΑ ΝΑΞΟΥ ΟΜΟΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» έναντι του μηνιαίου ποσού των 1.500 ευρώ με 5% προσαύξηση κάθε χρόνο και για 5 χρόνια.

Στην απόφαση μειοψήφισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κορρές.

Κατά τη συνεδρίαση δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις και η κριτική στη δημοτική αρχή από τη μείζονα μειοψηφία, για τους χειρισμούς της σε ότι αφορά τη μίσθωση του σφαγείου αλλά για την αργοπορία ώστε να λειτουργήσει εξυπηρετώντας τους κτηνοτρόφους, τους κρεοπώλες και γενικότερα την κοινωνία της Νάξου και μάλιστα μόλις 10 ημέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν και οι ενοικιαστές οι οποίοι είχαν προτείνει μίσθωμα 1.400 ευρώ χωρίς προσαυξήσεις τα επόμενα 5 χρόνια. Τόνισαν ότι το κτήριο χρήζει επισκευών αλλά και εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού του.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός δεσμεύτηκε ότι με τον καινούριο χρόνο θα προχωρήσει στις παραπάνω βελτιώσεις.

Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε, εκτός ημερήσιας διάταξης η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος για να συνεχιστούν έργα που είναι σε εξέλιξη. Μεταξύ αυτών ήταν και ο αγωγός ακαθάρτων που πέρασε από το κέντρο του Αγερσανίου, θέμα το οποίο προκάλεσε για ακόμα μια φορά κόντρες μεταξύ Δημήτρη Λιανού και αντιπολίτευσης.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο δήμαρχος κ. Λιανός σε διένεξη του με τον δημοτικό σύμβουλο Μανώλη Πολυκρέτη, επιτέθηκε στους δημοσιογράφους του νησιού, χαρακτηρίζοντάς τους «πληρωμένους» για να «πετούν λάσπη».

Το βίντεο της συνεδρίασης

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 395 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*