Ο χιονιάς “Αριάδνη” χτυπά και τη Νάξο

xionia naxos 13
admin
08/01/2017 21:08
 
 
 

Φυσικά και δεν θα μπορούσε ο χιονιάς “Αριάδνη” να μην περάσει από τη Νάξο, αφού άλλωστε υπάρχει ιστορικός δεσμός με το νησί…

Έτσι εκτός από τη Βόρεια Ελλάδα η “Αριάδνη” «χτύπησε» και στη Νάξο και τις Κυκλάδες γενικότερα, αφού χιονοπτώσεις και ασυνήθιστες για τα νησιά θερμοκρασίες έχουν κάνει την εμφάνιση τους από το απόγευμα της Κυριακής.

Στα ορεινά χωριά της Νάξου από το βράδυ της Κυριακής έχει αρχίσει να το στρώνει ενώ και στις πεδινές περιοχές του νησιού ρίχνει σταδιακά χιόνι ή χιονόνερο.

Σε επιφυλακή και ετοιμότητα  βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, η Πολιτική Προστασία και το επαρχείο της Νάξου προκειμένου να αντιμετωπίσουν το χιονιά και να φροντίσουν να μην αποκλειστούν χωριά του νησιού. Αλάτι έχουν προμηθευτεί από το δήμο οι κοινότητες προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν σε περιπτώσεις παγετού. 

Λόγω της κακοκαιρίας ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοίνωσε ότι θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων της ΕΜΥ τη Δευτέρα τα νησιά θα έχουν ντυθεί στα λευκά. Συγκεκριμένα, στις Κυκλάδες θα επικρατήσουν νεφώσεις με χιονοπτώσεις και βροχές ή χιονόνερο στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά και στα ορεινά 3-4 βαθμούς χαμηλότερα. 

(Visited 88 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*