Η χιονισμένη Νάξος από ψηλά (video+φώτος)

admin
10/01/2017 00:47
 
 
 

Με αμείωτη ένταση ο χιονιάς χτυπά τα νησιά των Κυκλάδων που έχουν ντυθεί στα λευκά και καταγράφουν ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες.

Καθόλη τη διάρκεια της Δευτέρας το χιόνι έπεφτε πυκνό στα χωριά της ορεινής Νάξου που το έστρωσε κανονικά, χωρίς όμως να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα τόσο του δήμου, όσο και του επαρχείου Νάξου από νωρίς το πρωί καθάριζαν τους δρόμους με αποτέλεσμα να μην αποκλειστούν τα χωριά.
Πολλοί ήταν αυτοί που ανηφόρησαν στο Φιλώτι, την Απείρανθο και άλλες περιοχές στα ορεινά για να θαυμάσουν το υπέροχο χιονισμένο τοπίο, να παίξουν “χιονιές” και να φωτογραφηθούν σε λευκό φόντο…

xionia thalassa 3

(ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΝΙΟΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΟΥΤΣΟΥΝΑ)

Τα χιόνια έφτασαν μέχρι τις παραλίες της Μουτσούνας, του Απόλλωνα και της Αγιάς, ενώ πηγές και νερά σε πολλές περιοχές κρυστάλλωσαν…
Σύμφωνα με τους προέδρους της Κορωνίδας Δημήτρη Κορρέ, του Δνακού Μανώλη Βάσιλα και του Φιλωτιού Βασίλη Κρασσά, ο χιονιάς δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα αφού οι δρόμοι μόλις έπιαναν χιόνι, άμεσα καθαρίζονταν από τα μηχανήματα που ήταν επιστρατευμένα για το σκοπό αυτό, ενώ υπάρχει και αρκετό απόθεμα από αλάτι προκειμένου να χρησιμοποιηθεί όπου υπάρχει ανάγκη.

xionia xionanthropos 4

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος έγιναν με μικρή διάρκεια όμως στην ευρύτερη περιοχή της Κορωνίδας, ενώ από άλλες περιοχές δεν καταγγέλθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Λόγω του χιονιά, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες παρέμειναν κλειστά τη Δευτέρα ενώ κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη, μετά από απόφαση της δημοτικής αρχής.
Η above productions βρέθηκε στην ορεινή Νάξο και κατέγραψε με το drone εκπληκτικές εικόνες για το naxostimes.gr

{youtube}5lIJHbBvtcE{/youtube}

xionia above dromos 3

xionia above ekklisia 6

xionia above pezouli 2

xionia above filoti 1

xionia komiaki 9 1 2017 1

xionia komiaki 9 1 2017 2

xionia komiaki 9 1 2017 3

 

(Visited 301 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*