VIDEO: Το γύρο της Ελλάδας έκανε ο αγιασμός των υδάτων στο Λυώνα Νάξου και το νησιώτικο γλέντι που ακολούθησε

Newsroom
06/01/2024 21:46
 
 
 

 

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πλήθος κόσμου βρέθηκε σήμερα το πρωί να γιορτάσει τα Θεοφάνεια και να παρακολουθήσει τον αγιασμό των υδάτων στον όμορφο Λυώνα της Κορώνου Νάξου. Εκεί ήταν και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου που σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων του Όρμου Λυώνα έστησαν ένα παραδοσιακό γλέντι που έκανε το γύρο της Ελλάδας!

«Σήμερα τα Φώτα και ο φωτισμός»… και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου όπως και οι Ναξιώτες ευχήθηκαν «χρόνια πολλά και καλή φώτιση» σε όλη την Ελλάδα από τον όρμο του Λυώνα, μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Η εκπομπή συνδέθηκε ζωντανά με τον γραφικό παραθαλάσσιο οικισμό της Κορώνου Νάξου όπου παρακολούθησε τον αγιασμό των υδάτων και στη συνέχεια άκουσε τους Λυωνιάτες να λένε τα παραδοσιακά κάλαντα των Φώτων της Κορώνου, συνοδεία βιολιού (Σταύρος Παπακωνσταντής), τσαμπούνας (Πέτρος Κουφόπουλος) και λαούτου (Κώστας Κορρές).

Αμέσως μετά, ξεκίνησε παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι με χορούς από τα «Αξοπατήματα» που διοργάνωσε ο Εξωραϊστικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων του Όρμου Λυώνα Νάξου, με την πολύτιμη αρωγή της Ε.Α.Σ. Νάξου, τα εκλεκτά και ποιοτικά προϊόντα της οποίας ήταν οι … γευστικοί πρωταγωνιστές της εκδήλωσης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Καπούνης, παρουσίασε on air την εκδήλωση, ενώ τον λόγο πήρε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Χουζούρης, ο οποίος και… σύστησε τον Λυώνα σε όλη την Ελλάδα!

Η live σύνδεση, που μετέφερε όλες αυτές τις όμορφες εικόνες και ήχους της ορεινής Νάξου σε κάθε ελληνικό σπίτι, έκλεισε με τους μουσικούς να παίζουν γνωστές και αγαπημένες νησιώτικες μελωδίες και τα «Αξοπατήματα» να… σέρνουν τον χορό!

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 2.618 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*