Κατολισθήσεις στην Απείρανθο και «τριγμοί» στις σχέσεις Μπάκαλου-Περιφέρειας

apeiranthos katolisthisi 1
admin
16/01/2017 16:39
 
 
 

Μεγάλα κομμάτια βράχων «προσγειώθηκαν» τις προηγούμενες μέρες στον επαρχιακό δρόμο Απειράνθου – Μουτσούνας λόγω της καταρρακτώδους βροχής, με αποτέλεσμα να γίνει ακόμη πιο δυσχερής η μετάβαση στα νοτιοανατολικά παράλια της Νάξου και στους επτά οικισμούς που υπάρχουν εκεί.
Κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν τον πρόεδρο της Κοινότητας Απειράνθου Γιώργο Μπάκαλο, που μετέβη στο σημείο κι αυτός με τη σειρά του ενημέρωσε τη δημοτική αρχή, η οποία έστειλε μηχάνημα για να απομακρύνει τους βράχους και να αποκαταστήσει την κυκλοφορία, καθώς και συνεργείο για να επιδιορθώσει τη ζημιά που προκλήθηκε στην κεντρική σωλήνα ύδρευσης από την πτώση των βράχων.

apeiranthos katolisthisi 2
Ο κ. Μπάκαλος δημοσιοποίησε το γεγονός στην προσωπική του σελίδα στο Facebook μαζί με αντίστοιχες φωτογραφίες, υποστηρίζοντας από την πλευρά του ότι η Περιφέρεια και το Επαρχείο Νάξου (αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη των οποίων είναι ο συγκεκριμένος δρόμος) έδωσαν σε εκείνον, αλλά και στον δήμαρχο «πολιτικάντικες» υποσχέσεις για διορθωτικές παρεμβάσεις που θα τον καταστήσουν ασφαλή, αφού στον συγκεκριμένο δρόμο έχουν συμβεί αρκετά τροχαία και υπάρχει καθίζηση του οδοστρώματος, τουλάχιστον σε δύο σημεία.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της Απειράνθου κατηγόρησε την Περιφέρεια για αδιαφορία, καθώς «δεν εκδηλώθηκε κανένα ενδιαφέρον ή έστω κάποια επίσκεψη των αρμόδιων εκπροσώπων της για την εξέταση της σοβαρότητας του θέματος», ενώ έκανε λόγο για «απαξιωτική και περιφρονητική διάθεση» του επάρχου κ. Μαργαρίτη απέναντι στο πρόσωπο του. «Κάποιοι να παρακαλάνε να μην θρηνήσουμε θύματα» αναφέρει, επίσης, ο κ. Μπάκαλος στις αναρτήσεις του και συμπληρώνει ότι σε περίπτωση ατυχήματος επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματος τους, καθιστώντας «προκαταβολικά» υπεύθυνους «τους αρμόδιους τόσο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, όσο και του Επαρχείου Νάξου».

apeiranthos katolisthisi 3
Ταυτόχρονα, δεν αποκλείει και κινητοποιήσεις των «αγανακτισμένων», όπως τους χαρακτηρίζει, κατοίκων, οι οποίοι ανησυχούν για τη δική τους σωματική ακεραιότητα και κυρίως των παιδιών τους, μιας και καθημερινά από αυτόν τον πολυσύχναστο δρόμο περνά το λεωφορείο που μεταφέρει τους μαθητές από τους ανατολικούς οικισμούς Μουτσούνας – Αζαλά.
Ο κ. Μπάκαλος αναφέρει, επίσης, αναλυτικά τους λόγους που η αποκατάσταση του υπάρχοντος οδικού δικτύου είναι επείγουσα και επιτακτική, κάτι που έχουν αντιληφθεί οι κάτοικοι της Απειράνθου, οι οποίοι με δικά τους έξοδα όπως επισημαίνει ο πρόεδρος, έχουν ήδη προχωρήσει σε επιδιόρθωση μεγάλου τμήματος του συγκεκριμένου δρόμου.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*