Γιάννης Μαργαρίτης: «Ένα σοβαρό θέμα δεν το αναδεικνύουμε μέσω Facebook»

margaritis giannis 1
admin
17/01/2017 10:07
 
 
 

Σε υπερβάλλοντα ζήλο και λόγους εντυπωσιασμού απέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης τα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της Κοινότητας Απειράνθου μέσω Facebook για την πρόσφατη κατολίσθηση στον επαρχιακό δρόμο Απειράνθου-Μουτσούνας.
«Ωραία τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά πρέπει να έχουμε και το επίσημο έγγραφο […] Ένα σοβαρό θέμα δεν το αναδεικνύουμε μέσω Facebook […] Ο κ. Μπάκαλος ουδέποτε έχει επισκεφθεί το επαρχείο και τις τεχνικές υπηρεσίες» δήλωσε ο κ. Μαργαρίτης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στο στούντιο του Aegean Voice 107.5, προσκεκλημένος της Πόπης Αλιμπέρτη και ξεκαθάρισε ότι, παρά τη στενή και άψογη συνεργασία με τη δημοτική αρχή, οι τεχνικές υπηρεσίες του επαρχείου δεν ενημερώθηκαν για το συγκεκριμένο συμβάν, διαφορετικά θα είχαν παρέμβει άμεσα για την απομάκρυνση των βράχων από το οδόστρωμα.
Άλλωστε – όπως είπε – το επαρχείο και οι υπηρεσίες του βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπίζεται άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί, κάτι που συνέβη και κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων στα τέλη Δεκεμβρίου, οπότε και κανένα χωριό του νησιού δεν έμεινε αποκλεισμένο.
Σύμφωνα με τον έπαρχο, υπάρχει ένα ποσό που είναι δεσμευμένο για τις έκτακτες ανάγκες που κατά καιρούς παρουσιάζονται, ώστε να μισθώνονται μηχανήματα και να συνδράμουν όπου τους ζητηθεί, ωστόσο όσον αφορά σε διαπλατύνσεις και βελτιώσεις σημείων του οδικού δικτύου τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά γιατί πρέπει να τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες (σύνταξη μελετών, ύπαρξη αδειοδοτήσεων κ.λπ.).
Ο κ. Μαργαρίτης ανέφερε ότι «έχουν γίνει διάφορες επίσημες καταγγελίες για τον δρόμο Απειράνθου-Μουτσούνας», για τον οποίο η Περιφέρεια έχει προχωρήσει σε προγραμματική σύμβαση με τον δήμο, προκειμένου ο δεύτερος να συντάξει μια σχετική μελέτη. Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι ολόκληρο το επαρχιακό δίκτυο της Νάξου χρειάζεται βελτιώσεις, γι’ αυτό και το 2017 η Περιφέρεια θα διαθέσει περίπου 1 εκ. ευρώ για παρεμβάσεις, χαρακτηρίζοντας το ως «το μεγαλύτερο έργο στις Κυκλάδες για το οδικό δίκτυο».

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*