Ανεξέλεγκτη η φωτιά μέσα στο ΧΥΤΑ Νάξου – Ρίχνουν χώμα για να μη βγει εκτός των ορίων του (video+φώτος)

ΧΥΤΑ φωτιά
Newsroom
24/01/2024 20:06
 
 
 

 

Φωτιά ξέσπασε περίπου στις 2:30 μετά το μεσημέρι μέσα στο ΧΥΤΑ της Νάξου. Η φωτιά μαίνεται ασταμάτητα μέχρι και αυτή την ώρα με μέλημα των πυροσβεστικών αρχών να μην ξεφύγει από τα όρια του ΧΥΤΑ.

ΧΥΤΑ φωτιά

Η πυρκαγιά είναι μεγάλης έκτασης και ευτυχώς, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, εντός των ορίων του Χώρου Υγιεινής Ταφής Απορριμμάτων της Νάξου, που βρίσκεται στην περιοχή «Ξίδι» ανάμεσα στη Χώρα και στις Εγκαρές.

Στον τόπο της πυρκαγιάς επιχειρούν τρία οχήματα με έξι πυροσβέστες με επικεφαλής τον Διοικητή του πυροσβεστικού κλιμακίου Νάξο Σταύρο Στριλιγκά.

ΧΥΤΑ φωτιά

Ωστόσο στη φωτιά δεν γίνονται ρίψεις νερού, γιατί σύμφωνα με την πυροσβεστική αυτό αφενός δεν θα βοηθούσε στην κατάσβεση τη στιγμή που η φωτιά καίει από βαθιά μέσα στο ΧΥΤΑ και τα απορρίμματα και αφετέρου οι αναθυμιάσεις θα είναι πολύ περισσότερες. Πάντως για κάθε ενδεχόμενο εκεί βρίσκονται τα πυροσβεστικά οχήματα αλλά και υδροφόρες του δήμου.

ΧΥΤΑ φωτιά ΧΥΤΑ φωτιά

Η μόνη ανησυχία των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης που βρίσκονται στο σημείο, είναι η πυρκαγιά να μην ξεφύγει από τα όρια του ΧΥΤΑ. Για το λόγο αυτό, μετά από συνεννόηση του διοικητή του πυροσβεστικού κλιμακίου και του έπαρχου Νάξου Γιάννη Μαργαρίτη, στο σημείο έχουν γίνει ρίψεις χώματος που έχουν μεταφέρει (μέχρι στιγμής) πέντε φορτηγά. Οι ρίψεις χώματος γίνονται από την πλευρά που φυσάει ο άνεμος ώστε να εμποδίσουν την πυρκαγιά να βγει εκτός των ορίων του ΧΥΤΑ και πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω και των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

ΧΥΤΑ φωτιά ΧΥΤΑ φωτιά

Επίσης ανησυχία προκαλεί το γεγονός των αναθυμιάσεων από την πυρκαγιά, για ρύπανση του περιβάλλοντος αλλά κυρίως η επόμενη ημέρα που θα ξημερώσει για τον ΧΥΤΑ Νάξου και κατά πόσο πλέον θα είναι λειτουργικός ή θα είναι δυνατόν να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχει προκαλέσει η πυρκαγιά.

Να σημειωθεί ότι στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις που ρυθμίζουν την κυκλοφορία και συνδράμουν στην διαχείριση της κατάστασης που έχει δημιουργήσει η πυρκαγιά.

Τέλος, αυτό που εικάζεται είναι ότι η φωτιά ξεκίνησε από αυτοαναφλέξεις εντός του ΧΥΤΑ, ωστόσο τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς τα διερευνά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου.

ΧΥΤΑ φωτιά ΧΥΤΑ φωτιά

Το naxostimes.gr βρέθηκε στο σημείο της πυρκαγιάς και εκεί είδαμε τους αντιδημάρχους καθαριότητας Νίκο Σιδέρη και Γιάννη Βιντζηλαίο. Επίσης στο σημείο βρέθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κατερίνα Μουστάκη και Γιάννης Μαράκης.

ΧΥΤΑ φωτιά ΧΥΤΑ φωτιά ΧΥΤΑ φωτιά ΧΥΤΑ φωτιά ΧΥΤΑ φωτιά ΧΥΤΑ φωτιά ΧΥΤΑ φωτιά ΧΥΤΑ φωτιά ΧΥΤΑ φωτιά ΧΥΤΑ φωτιά

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

(Visited 2.969 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*