Διαμαρτυρία των υπαλλήλων της ΠΕ Νάξου για την «καρατόμηση» της προϊσταμένης του τμήματος Τεχνικών Έργων του επαρχείου

Newsroom
07/02/2024 18:44
 
 
 

 

Την έντονη διαμαρτυρία και τον προβληματισμό τους εκφράζουν οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου για την «αυθαίρετη μετακίνηση της προϊσταμένης του τμήματος Τεχνικών Έργων, σε άλλη θέση» τη στιγμή που η εν λόγω υπηρεσία πλέον να υπολειτουργεί χωρίς πολιτικό μηχανικό.

«Οι λόγοι μετακίνησης δεν έγιναν κατανοητοί, καθότι η προϊσταμένη του Τμήματος Τεχνικών Έργων δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα ως προς τα εργασιακά της καθήκοντα, αλλά αντιθέτως εκτελούσε με ζήλο τις υπηρεσιακές της υποχρεώσεις» τονίζουν οι υπάλληλοι της ΠΕ Νάξου που βεβαιώνουν ότι διεξήγαγε άψογα την παρακολούθηση και κατασκευή των έργων, πίεζε τους εργολάβους για την έγκαιρη αποπεράτωση αυτών και πραγματοποιούσε ακριβείς επιμετρήσεις των εργασιών, προκειμένου οι εργολάβοι να αμείβονται σύμφωνα με τις τιμές που προβλέπουν τα εγκεκριμένα άρθρα της μελέτης, βάσει της κείμενης νομοθεσίας».

Όπως επίσης υπογραμμίζουν «Η καρατόμηση αυτή, έγινε χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και εν αγνοία του άμεσου πολιτικού προϊσταμένου, του Επάρχου Νάξου, και των Υπηρεσιών του επαρχείου».

Η διαμαρτυρία στάλθηκε στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, τον αντιπεριφερειάρχη Διοικητικής Μεταρύθμισης και τον Έπαρχο Νάξου, που τους ζητούν «να επανεξεταστεί η απόφαση αυτή, κάτω από το πρίσμα κυρίως της εύρυθμης λειτουργίας του Τμήματος Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Νάξου, το οποίο αποδεκατίζεται πλήρως».

Η επιστολή διαμαρτυρίας των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου

Εμείς οι υπάλληλοι της Π.Ε. Νάξου, διά της παρούσης, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και τον προβληματισμό μας για την αυθαίρετη μετακίνηση της προϊσταμένης του Τμήματος Τεχνικών Έργων Νάξου σε άλλη θέση.

Οι λόγοι μετακίνησης δεν έγιναν κατανοητοί, καθότι η προϊσταμένη του Τμήματος Τεχνικών Έργων δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα ως προς τα εργασιακά της καθήκοντα, αλλά αντιθέτως εκτελούσε με ζήλο τις υπηρεσιακές της υποχρεώσεις. Όπως βεβαιώνουν οι συνάδελφοι της στο Τμήμα Τεχνικών Έργων διεξήγαγε άψογα την παρακολούθηση και κατασκευή των έργων, πίεζε τους εργολάβους για την έγκαιρη αποπεράτωση αυτών και πραγματοποιούσε ακριβείς επιμετρήσεις των εργασιών, προκειμένου οι εργολάβοι να αμείβονται σύμφωνα με τις τιμές που προβλέπουν τα εγκεκριμένα άρθρα της μελέτης, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Η παραπάνω απολύτως σύννομη πρακτική, προφανώς ενόχλησε κάποιους και αποφασίστηκε, με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 13154/78 /30-01-2024 απόφαση, η καρατόμηση της προϊσταμένης του Τμήματος Τεχνικών Έργων Νάξου. Σημειωτέων ότι, όπως ενημερωθήκαμε, την ίδια μέρα είχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη στο γραφείο Έπαρχου, σε σύνδεση με την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, παρόντος του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και εκπροσώπου της εργολαβικής εταιρείας, κατά την οποία η Προϊσταμένη του Τμήματος Τεχνικών Έργων διαφώνησε και αιτιολογημένα αντέδρασε ως προς τις επιμετρήσεις της τρέχουσας εργολαβίας και ως προς τις ποσότητες που υποβλήθηκαν για εργασίες που ΔΕΝ υλοποιήθηκαν. Για τη θέση αυτή της Προϊσταμένης, υπήρξε η σύμφωνη γνώμη του Επάρχου και του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων.

Η καρατόμηση αυτή, έγινε, εξ όσων γνωρίζουμε, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και εν αγνοία του άμεσου πολιτικού προϊσταμένου (Επάρχου) των Υπηρεσιών της Π.Ε. Νάξου.

Με την ενέργεια αυτή απαξιώνεται, επιδεικτικά, το συγκεκριμένο Τμήμα Τεχνικών Έργων, το οποίο εξυπηρετεί τη μεγαλύτερη Περιφερειακή Ενότητα στις Κυκλάδες (Νάξου, Αμοργού & Μικρών Κυκλάδων) που ήδη αντιμετωπίζει πολλά λειτουργικά προβλήματα, ενώ στο εξής είναι καταδικασμένο να υπολειτουργεί χωρίς πολιτικό μηχανικό, με μόνη στελέχωση έναν υπομηχανικό Δομικών Έργων, έναν ηλεκτρολόγο μηχανικό και έναν εργοδηγό (ο οποίος εντός του έτους θα συνταξιοδοτηθεί), ήδη επιφορτισμένων με επίβλεψη και παραλαβή έργων σε ν. Θήρα, Ανάφη, Σίκινο, Φολέγανδρο….

Εξαιτίας της μετακίνησης, που προέκυψε από την συγκεκριμένη απόφαση, δημιουργήθηκε πρόβλημα και στη συνάδελφο – Προϊσταμένη επί 13 και πλέον έτη του Τμήματος Ανάπτυξης, η οποία εκτελούσε άψογα τα καθήκοντά της και παρά τη θέλησή της τοποθετήθηκε στο Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας.

Δεδομένων των παραπάνω σοβαρών λόγων, παρακαλούμε να επανεξεταστεί η απόφαση αυτή, κάτω από το πρίσμα κυρίως της εύρυθμης λειτουργίας του Τμήματος Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Νάξου, το οποίο αποδεκατίζεται πλήρως.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

(Visited 2.054 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*