Νίκος Μαϊτός για το δημοτικό σφαγείο Νάξου: «Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες»

maitos dimotiko symvoulio 1
admin
23/01/2017 18:51
 
 
 

Σφοδρή επίθεση στη δημοτική αρχή εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Νίκος Μαϊτός, με αφορμή τον διαγωνισμό για την ανάθεση του δημοτικού σφαγείου Νάξου.

Μέσω της εκπομπής “AlibertiNews” του Aegean Voice 107.5, ο κ. Μαϊτός (η παράταξη του οποίου έχει προσφύγει κατά της διαδικασίας για τα σφαγεία), εξέφρασε την άποψη ότι η εμπλοκή που έχει προκύψει στο συγκεκριμένο θέμα και η γενική αντίδραση των τοπικών ενδιαφερόμενων φορέων και ιδιωτών, είναι αποτέλεσμα άστοχων διοικητικών ενεργειών, ενώ αναρωτήθηκε αν κρύβεται και κάποια σκοπιμότητα.

«Όταν προσπαθείς από το παρασκήνιο να καθορίσεις εξελίξεις χωρίς να έχεις σαφή στρατηγική, αυτά είναι τα αποτελέσματα. Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες […] Κάναμε έναν διαγωνισμό για να υπάρξουν ενστάσεις (σ.σ. από την ΕΑΣ Νάξου και τον Αστικό Συνεταιρισμό Κρεοπωλών Νάξου), οι οποίες κατά 99.99{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} θα δικαιωθούν; Τι ακριβώς κρύβεται πίσω από όλη αυτή την ιστορία;» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «κάποιοι θα κληθούν να δώσουν λόγο σε άλλες μορφές ελέγχου των πεπραγμένων της διοίκησης».

Ο επικεφαλής της «Νησιωτικής Πολιτείας» έκανε, επίσης, λόγο για «σωρεία ακυρώσεων» από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου το τελευταίο διάστημα, λόγω «φωτογραφικών» διατάξεων που εμπεριέχονται σε αποφάσεις του δήμου, ο οποίος – όπως υποστήριξε – είτε λόγω ανικανότητας, είτε λόγω σκοπιμότητας συντάσσει «στο πόδι» τις διακηρύξεις. Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Μαϊτό, «ο οποιοσδήποτε μπορεί να σκεφτεί ότι η διαδικασία ήταν διάτρητη, αν αρχίσουμε σε λίγες μέρες τις απευθείας αναθέσεις, επικαλούμενοι έκτακτες ανάγκες».

Ας σημειωθεί ότι το θέμα του δημοτικού σφαγείου Νάξου «παγώνει» μέχρι να αποφανθεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και να επαναληφθεί ο διαγωνισμός με νέους όρους.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*