Παρέμβαση του Μητροπολίτη Παροναξίας για το ΚΕΓΕ στο Σαγκρί

kallinikos 2
admin
23/01/2017 19:43
 
 
 

Διαστάσεις και στο χώρο της εκκλησίας έχει πάρει το θέμα της δημιουργίας του ΚΕΓΕ στο Σαγκρί της Νάξου με το Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο να παρεμβαίνει στο θέμα με επιστολή του προς το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Ο Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος, σε επιστολή του, που απέστειλε στις 16 Δεκεμβρίου, προς τον Μανόλη Μαργαρίτη, του επισημαίνει το θέμα και του ζητά να ανταποκριθεί στο αίτημα των Σαγκριωτών και των Ναξιωτών γενικότερα σχετικά με τη δημιουργία του Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης στο Σαγκρί.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή του σημειώνει ότι ο ίδιος βρέθηκε στο Σαγκρί με την ευκαιρία του εορτασμού του Αγίου Ελευθερίου και έγινε αποδέκτης της αγωνίας των Σαγκριωτών για την ίδρυση και λειτουργία του ΚΕΓΕ.
Υπογραμμίζει επίσης ότι όπως έχει διαπιστώσει, η δημιουργία του ΚΕΓΕ δεν είναι αίτημα μόνο των κατοίκων του Σαγκρίου αλλά και ολόκληρης της Νάξου αφού “η δημιουργία αυτού του Κέντρου θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής και θα συντελέσει τόσο στην εκπαίδευση των αγροτών και των κτηνοτρόφων, όσο και στην απασχόληση σημαντικού αριθμού ανέργων”.

Τέλος ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος εκφράζει την ελπίδα ότι ο Μανόλης Μαργαρίτης θα ανταποκριθεί “σε αυτό το δίκαιο αίτημα των κατοίκων του Σαγκρίου” και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την πραγματοποίηση του.

Να σημειωθεί ότι σημαντικές προσπάθειες για την ίδρυση και λειτουργία του ΚΕΓΕ στο Σαγκρί κάνει και ο εφημέριος του χωριού π. Ιωάννης Μαϊτός, ο οποίος πρωτοστατεί στον αγώνα υπέρ της δημιουργίας του. Μάλιστα, ο υπερήλικας πατέρας Ιωάννης, έδωσε βροντερό παρών στη Λαϊκή Συνέλευση του Σαγκρίου για το θέμα, κατασκεύασε και ανάρτησε πανό στο χωριό και συμμετείχε στη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Η επιστολή του Μητροπολίτη Παροναξίας Καλλίνικου:

epistoli mitropoliti KEGE

(Visited 45 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*