Βασίλης Βρούτσης: «Τα προβλήματα τρέχουν, αλλά δεν τρέχει ο δήμος»

vroutsis vasilis 2
admin
24/01/2017 15:31
 
 
 

Αυστηρή κριτική στην πολιτική που ακολουθεί η σημερινή δημοτική αρχή σε μια σειρά σημαντικών, για το νησί, ζητημάτων άσκησε ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για τα Νησιά μας» Βασίλης Βρούτσης.
Καλεσμένος της Πόπης Αλιμπέρτη και της εκπομπής “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5, ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στην επάρκεια του νερού, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την τουριστική προβολή και τη γενικότερη διοίκηση του δήμου, ο οποίος – όπως ανέφερε χαρακτηριστικά – «δεν έχει καλή σχέση με τον χρόνο» και «χωρίς κανέναν στρατηγικό προγραμματισμό, περιμένει πρώτα να δημιουργηθεί ένα πρόβλημα και μετά να το αντιμετωπίσει».
Αναφορικά με το νερό, ο επικεφαλής των «Πολιτών» υποστήριξε ότι «θα πρέπει να δούμε με οργάνωση το μέλλον και όχι με τις γεωτρήσεις», μια λύση που δεν ενδείκνυται τόσο για περιβαλλοντικούς, όσο και για οικονομικούς λόγους, ενώ πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή είμαστε παράδειγμα προς αποφυγή στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων», κατηγορώντας τη δημοτική αρχή ότι με τον τρόπο που λειτούργησε στο συγκεκριμένο θέμα, μετέτρεψε το νησί σε μια απέραντη χωματερή.
Ο κ. Βρούτσης αντέκρουσε τα όσα υποστηρίζουν μέλη της πλειοψηφίας ότι η παράταξη του ασκεί στείρα αντιπολίτευση χωρίς την ταυτόχρονη κατάθεση προτάσεων, ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που επιθυμεί να προσφέρει αφιλοκερδώς στα δημοτικά δρώμενα. Αναρωτήθηκε, επίσης, για ποιον λόγο απομακρύνονται άτομα που – σύμφωνα με την δημοτική αρχή – ήταν επιτυχημένα στους τομείς που είχαν αναλάβει (βλ. Τσούκλερης και Πολυκρέτης), καθώς και για το ποια είναι η στρατηγική του δήμου στον τομέα του τουρισμού.
«Είναι χύμα η κατάσταση. Το να διαχειρίζεσαι το δημοτικό ταμείο απλά και μόνο για να φαίνεται ότι κάτι κάνεις, δεν είναι το ζητούμενο […] Τα προβλήματα του δήμου τρέχουν, αλλά δεν τρέχει ο δήμος» ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Με αφορμή, μάλιστα, το γεγονός ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν έχει αναρτηθεί ακόμη στο «Διαύγεια» και δεν έχει συζητηθεί ο προϋπολογισμός του νέου έτους, ο κ. Βρούτσης εξέφρασε την άποψη ότι «δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη στη Νάξο, παρά μόνο υπηρεσιακή», αφού «τα ρίχνουν όλα στους υπαλλήλους». «Καθυστέρηση προϋπολογισμού, σημαίνει καθυστέρηση αντιμετώπισης σοβαρών προβλημάτων του δήμου. Βέβαια, θα έχουν δικαιολογία ότι δεν έκαναν τίποτα και το 2017» κατέληξε ο επικεφαλής των «Πολιτών», ο οποίος κάλεσε για ακόμη μια φορά τους πολίτες να κινητοποιηθούν και να πιέσουν τη δημοτική αρχή.

(Visited 94 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*