ΚΚΕ: Ερώτηση για τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα του ΕΕΕΕΚ Νάξου στους αρμόδιους υπουργούς

Newsroom
17/02/2024 23:47
 
 
 

 

Τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΕΕΕΚ Νάξου είναι το θέμα της ερώτησης που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Υποδομών και Μεταφορών και Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, Γιάννης Δελής, Λιάνα Κανέλλη και Μανώλης Συντυχάκης.

Οι βουλευτές, αφού πρώτα περιγράφουν τα προβλήματα του σχολείου έτσι όπως διατυπώθηκαν στην επιστολή που απέστειλε ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΕΕΕΚ στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και δημοσίευσε αποκλειστικά το naxostimes.gr, ζητούν «να βρεθεί μια άμεση λύση στο κτιριακό πρόβλημα και να γίνει μετεγκατάσταση του ΕΕΕΕΚ Νάξου σε ασφαλές και κατάλληλο χώρο που να ανταποκρίνεται στις σύνθετες ανάγκες των μαθητών, καλύπτοντας το επιστημονικό έργο που επιτελείται με αναβαθμισμένο και σύγχρονο τρόπο».

Επίσης ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς «την ανέγερση σύγχρονου διδακτηρίου ΕΕΕΕΚ στην Νάξο που να υπηρετεί και να διευκολύνει το έτσι κι αλλιώς σύνθετο, απαιτητικό επιστημονικό έργο της επαγγελματικής προετοιμασίας των μαθητών με αναπηρία, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς ΣΔΙΤ».

Η ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ

Το EEEEK Νάξου από την ίδρυση του, 20 χρόνια πριν, φιλοξενείται σε ένα χώρο που απαρτίζεται από 4 προκάτ κατασκευές και κοντέινερ στο προαύλιο του 1ου και 2ου Γυμνασίου Νάξου. Έναν χώρο δηλαδή εντελώς ακατάλληλο για το ρόλο και τις ανάγκες του συγκεκριμένου σχολείου, στο οποίο φοιτούν μαθητές με αναπηρίες που έχουν συνθέτες και πολλαπλές εκπαιδευτικές ανάγκες. Παράλληλα το σχολείο αντιμετωπίζει προβλήματα και ως προς τη συντήρηση, επισκευή και προσαρμογή των υπαρχουσών υποδομών. Πιο συγκεκριμένα:

– Τα πατώματα στις αίθουσες του σχολείου είναι κατεστραμμένα και ασταθή, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για μαθητές και καθηγητές και δυσκολία για τους μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην κίνησή τους.

– Η αίθουσα που χρησιμοποιείται για γυμναστική, εργοθεραπεία και φυσιοθεραπεία δεν χωράει τον απαραίτητο εξοπλισμό του σχολείου με αποτέλεσμα πανάκριβα μηχανήματα να μένουν στα κουτιά και να μην χρησιμοποιούνται από τους μαθητές που τα έχουν ανάγκη, ενώ ταυτόχρονα ο ελεύθερος χώρος για την κίνηση των μαθητών είναι πολύ περιορισμένος.

– Η μία και μοναδική τουαλέτα για ΑΜΕΑ που υπάρχει στο σχολείο είναι μικρή. Ο χώρος δεν επαρκεί ούτε είναι κατάλληλος και ελκυστικός ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μαθητών (που ενίοτε συνοδεύονται και από ΕΒΠ ) και την εκπαίδευση τους.

– Η υδραυλική και ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σχολείου χρειάζεται συντήρηση (π.χ. στις τουαλέτες τρέχουν νερά και λόγω του ότι οι τουαλέτες βρίσκονται στο χώρο της κουζίνας ελλοχεύει υγειονομικός κίνδυνος).

– Όταν βρέχει σε κάποια σημεία η οροφή στάζει μέσα στις αίθουσες με αποτέλεσμα αφενός να υπάρχει κίνδυνος για τον εξοπλισμό του σχολείου και αφετέρου και αυτές οι λίγες αίθουσες που υπάρχουν να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

– Να βρεθεί μια άμεση λύση στο κτιριακό πρόβλημα και να γίνει μετεγκατάσταση του ΕΕΕΕΚ Νάξου σε ασφαλές και κατάλληλο χώρο που να ανταποκρίνεται στις σύνθετες ανάγκες των μαθητών, καλύπτοντας το επιστημονικό έργο που επιτελείται με αναβαθμισμένο και σύγχρονο τρόπο.

– Την ανέγερση σύγχρονου διδακτηρίου ΕΕΕΕΚ στην Νάξο που να υπηρετεί και να διευκολύνει το έτσι κι αλλιώς σύνθετο, απαιτητικό επιστημονικό έργο της επαγγελματικής προετοιμασίας των μαθητών με αναπηρία, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς ΣΔΙΤ.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 96 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*