Για γέλια και για κλάματα όσα είπε ο Δημήτρης Λιανός για την αμμοληψία και τη διάνοιξη δρόμου στο Πυργάκι (video)

Newsroom
20/02/2024 02:44
 
 
 

 

Ασαφείς απαντήσεις αλλά και αναλήθειες είπε για την αμμοληψία και τη διάνοιξη δρόμου στο Πυργάκι την Κυριακή το πρωί, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ3. Ο κ. Λιανός αφού σημείωσε ότι ο δρόμος νόμιμα υφίστανται και είναι δημοτικός με νόμο του κράτους από το 2003, σημείωσε ότι ήταν υποχρέωση του δήμου να κάνει παρέμβαση ώστε να υπάρχει προσβασιμότητα των ανθρώπων που κατοικούν στην περιοχή. Διευκρίνισε μάλιστα ότι κάποιος κύριος, δικηγόρος στο επάγγελμα, απέστειλε ένα «ένα απειλητικό έγγραφο υπό τη μορφή εξώδικου» στο δήμο ώστε άμεσα να καθαριστεί ο δρόμος.

Λίγο μετά τη συνέντευξη του δημάρχου στην ΕΡΤ3 ο Δικηγόρος κ. Γιώργος Κουφόπουλος μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 και την εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» με την Πόπη Αλιμπέρτη, διέψευσε το Δημήτρη Λιανό για το «απειλητικό έγγραφο υπό τη μορφή εξώδικου» σημειώνοντας ότι ο ίδιος το απέστειλε, και ήταν ένα ευγενικό αίτημα ώστε να φροντίσει ο δήμος να υπάρχει προσβασιμότητα στο δρόμο προς την οικία τη δική του και των άλλων κατοίκων.

Στην ίδια συνέντευξη στην ΕΡΤ3 ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ερωτώμενος σχετικά σημείωσε επίσης ότι δεν υπήρχε κάποιος να επιβλέπει το έργο και ότι «κάτοικος της περιοχής ήταν αυτός που πρότεινε να πάνε πιο δεξιά και πιο αριστερά… δεν ξέρω ακριβώς».

«Ο δρόμος από το 2003 έχει χαρακτηριστεί ως κύριος δημοτικός δρόμος πάνω στην παραλία και με νόμο του κράτους. Από κει και πέρα την Παρασκευή εστάλη από κάτοικο της περιοχής, ένα δικηγόρο, νομικό, ένα απειλητικό έγγραφο υπό τη μορφή εξώδικου ότι ο δήμος δεν κάνει τίποτα, γιατί κινδυνεύουν και δεν έχουν προσβασιμότητα στα σπίτια τους και δεν μπορούν να πάνε στις υπόλοιπες περιοχές και στη Χώρα της Νάξου» σημείωσε αρχικά ο κ. Λιανός.

Όπως σημείωσε μετά το απειλητικό έγγραφο, ενημερώθηκε το γραφείο Περιβάλλοντος και έδωσε εντολή στον εργολάβο να παρέμβει, ώστε ο δρόμος να γίνει προσβάσιμος.

«Πράγματι, το γραφείο Περιβάλλοντος έδωσε εντολή στον εργολάβο όπως προβλέπει ο νομοθέτης στα κατεπείγοντα και στα θέματα ασφαλείας -όπως δηλαδή όταν λαμβάνεις ένα τέτοιο έγγραφο- και πήγε εκεί και έγινε μία διάνοιξη, με μεταφορά της άμμου προκειμένου ο δρόμος να είναι προσβάσιμος» είπε.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής Κατερίνα Ρενιέρη ρώτησε το Δημήτρη Λιανό, εάν υπήρχε κάποιος να εξηγήσει στον εργολάβο και στους ανθρώπους που πήγαν εκεί ότι η περιοχή είναι NATURA και θα πρέπει η διάνοιξη να γίνει με μεγάλη προσοχή και σε συγκεκριμένη διάσταση. «Όπως καταλαβαίνω από τις καταγγελίες είναι ότι ξανά έχει γίνει και στο παρελθόν διάνοιξη αλλά τώρα έγινε και διαπλάτυνση δηλαδή πήραν παραπάνω από ότι παίρνουν άλλες φορές» είπε η κ. Ρενιέρη.

«Τώρα επειδή είναι και το καιρικό φαινόμενο, θέλω να πω διάνοιξη, δηλαδή υπάρχει ένας δρόμος, έχει χαραχθεί μπορεί να είναι 5-6 μέτρα πλάτος σε εκείνη την περιοχή, αλλά επειδή εκείνο ειδικά το σημείο έχει πολλούς νοτιάδες με ένταση αρκετές ημέρες, συγκεντρώνεται η άμμος εκεί και τα μηχανήματα περνάνε δεξιά αριστερά και ξαναβάζουν την άμμο… Έχει επιληφθεί του θέματος η ελληνική αστυνομία έτσι; Γίνεται προανάκριση και θα μάθουμε λεπτομέρειες» απάντησε ο κ. Λιανός.

Σε ότι αφορά στο ερώτημα εάν υπήρχε κάποιος να επιβλέπει τις εργασίες ο κ. Λιανός απάντησε το επικό ότι «κάτοικος της περιοχής πρότεινε να πάνε πιο δεξιά και πιο αριστερά δεν ξέρω ακριβώς».

Κατερίνα Ρενιέρη : Συγνώμη κάτοικος της περιοχής ορίζει πόσο θα ανοίξει ο δρόμος και που θα πάνε τα μηχανήματα;

Δημήτρης Λιανός: Είναι ένας παραλογισμός, σας είπα το συζητήσαμε και εδώ με την υπηρεσία…

Κατερίνα Ρενιέρη: Δήμαρχε θέλουμε να καταλάβουμε γιατί δεν ξέρουμε. Όταν μιλάμε για NATURA, δεν υπάρχει κάποιος που να επιβλέπει; Δηλαδή λέτε σε έναν εργολάβο πηγαίνετε, ανοίξτε εκεί γιατί μαζεύτηκε άμμος και πρέπει να ανοίξει ο δρόμος; Δεν υπάρχει κάποιος επιβλέπων;

Δημήτρης Λιανός: Αυτό διερευνούμε και εμείς, αυτό εδώ σαν Διοίκηση επειδή εστάλη την Παρασκευή αυτό το έγγραφο (απειλητικό-εξώδικο) γι’ αυτό έγιναν με τέτοια γρήγορη ταχύτητα. Δηλαδή υπάρχουν και το επίσημο έγγραφο και τα λοιπά. Συμφωνούμε και κατανοούμε και εμείς ως διοίκηση, και εγώ ως δήμαρχος αιρετός το διερευνώ με το θέμα.

Κατερίνα Ρενιέρη: Μου κάνει εντύπωση πάντως, δεν μπορεί ένας κάτοικος της περιοχής να πει πάρτε και 5 μέτρα πιο κει… Κι αυτή η άμμος που πηγαίνει;

Δημήτρης Λιανός: Όχι-όχι δεν είπε. Επειδή το διερευνά, το επαναλαμβάνω δεν έχω εικόνα γιατί δεν ήμουν στο σημείο δυστυχώς δεν ήμουν στο σημείο. Διενεργούνται έρευνες από την ελληνική αστυνομία και την εισαγγελία. Πάντως να κρατήσουμε ένα: ότι εκεί είναι δρόμος. Αυτό είναι σημαντικό. Είναι νόμιμο. Είναι δρόμος. Κύρια δημοτική οδός την οποία εμείς ως δήμος πρέπει να την διαφυλάξουμε και να διασφαλίζουμε την προσβασιμότητα

Κατερίνα Ρενιέρη: Ναι δήμαρχε, αλλά με έλεγχο. Πώς θα ανοίξει και πόσο θα ανοίξει ο δρόμος. Και κάτι τελευταίο, αυτή η άμμος ξέρουμε πού πηγαίνει όταν φεύγει από εκεί;

Δημήτρης Λιανός: Κοιτάχτε εμείς είδαμε δίπλα σε παρακείμενη παραλία αρκετά φορτηγά ήτανε δίπλα, 6-7 φορτηγά. Άκουσα ότι ένα φορτηγό έφυγε, δεν ξέρουμε.

Δείτε τις δηλώσεις του δημάρχου Δημήτρη Λιανού στο 12:12 του βίντεο

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.486 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*