Πυργάκι Νάξου: Τι λένε οι κάτοικοι για την αμμοληψία και την διάνοιξη του δρόμου

αμμοληψία Πυργάκι
Newsroom
20/02/2024 11:56
 
 
 

 

Το γεγονός της αμμοληψίας που καταγγέλθηκε την Κυριακή στο Πυργάκι, σχολιάζουν στο naxostimes.gr κάτοικοι της περιοχής. Όπως αναφέρουν, ο καθαρισμός του δρόμου από τον δήμο ήταν επιβεβλημένος, αφού η πρόσβαση στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους ήταν ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της άμμου που είχε συσσωρευθεί στο δρόμο και τον είχε κάνει δύσβατο.

«Η πρόσβαση στα σπίτια μας είναι δύσκολη έως αδύνατη πολλές φορές λόγω της άμμου» σημειώνει ο κ. Γιώργος Κουφόπουλος ο οποίος ήταν και ο άνθρωπος που είχε καταθέσει αίτημα στο δήμο, ώστε να καθαριστεί ο δρόμος από την άμμο.

«Δεν μπορεί να είμαστε αποκλεισμένοι. Επιβάλλεται ο καθαρισμός του δρόμου. Με την άμμο να τον έχει σκεπάσει, υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος ενώ σε περίπτωση που χρειαστεί να πέρασει ασθενοφόρο, ίσως και να είναι αδύνατον να μπορέσει αφού ο δρόμος δεν είναι προσβάσιμος πολλές φορές. Θέλουμε να δώσουμε λύση σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα και αυτό δε σημαίνει ότι δεν είμαστε ευαισθητοποιημένοι περιβαλλοντικά πολίτες. Να δοθεί λύση με σεβασμό στο περιβάλλον και την περιοχή, την οποία εμείς αγαπάμε περισσότερο από τον καθένα. Γι’ αυτό άλλωστε επιλέξαμε να ζούμε εδώ» τονίζει άλλος κάτοικος του Πυργακίου.

«Χρειάστηκε να έρθει ασθενοφόρο, και η πρόσβαση ήταν σχεδόν αδύνατη» σημειώνει αναγνώστρια του naxostimes.gr που ζητάει οριστική λύση στο πρόβλημα. Η ίδια είναι επιχειρηματίας και όπως λέει πολλές φορές το καλοκαίρι ακόμα και τα λεωφορεία δεν πλησιάζουν την περιοχή λόγω του προβλήματος αυτού.

«Δεν θέλουμε να καταπατούνται οι αμμοθίνες ούτε να καταστρέφονται οι κέδροι. Το αντίθετο, θέλουμε να προστατεύονται, αλλά θα πρέπει να βρεθεί μία λύση ώστε να μην είμαστε αποκομμένοι από την υπόλοιπη Νάξο» σημειώνει.

Ο συγκεκριμένος δρόμος χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες και μάλιστα από το 2003 έχει χαρακτηριστεί δημοτικός με ΦΕΚ. Χαρακτηρισμένη όμως περιοχή NATURA με ΦΕΚ είναι και η περιοχή που την διασχίζει ο συγκεκριμένος δρόμος. Τι πρέπει να γίνει;

Αρμόδιος να δώσει λύση στο πρόβλημα είναι ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που θα πρέπει να βρει μια ισορροπημένη λύση που θα διατηρεί την προσβασιμότητα του δρόμου και θα προστατεύει το περιβάλλον και όχι στο βωμό της εύκολης λύσης και της προχειρότητας να μπαίνουν τα βαρέως τύπου μηχανήματα και να δρουν χωρίς κανένα σχέδιο και μελέτη για την προστασία του περιβάλλοντος, παρά μόνο με προφορικές εντολές… κατοίκων, όπως είπε ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.818 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*