Νάξος: Η αποκατάσταση των ζημιών από τις βροχοπτώσεις στο δημοτικό συμβούλιο

vroxi nera 2
admin
29/01/2017 20:55
 
 
 

Το θέμα των καταστροφών που προκάλεσε η τελευταία ισχυρή βροχόπτωση στους αγροτικούς δρόμους ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν εκτός ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την Παρασκευή.

Το θέμα έθεσε ο Γιάννης Κορρές (δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης) ο οποίος για πρώτη φορά συμμετείχε, στη θέση της Ευδοκίας Ψαρρά, στο δημοτικό συμβούλιο.

korres Giannis 2

“Καλοδεχούμενο το νερό που έριξε, αλλά έχει προκαλέσει πολλές καταστροφές στο οδικό δίκτυο της Νάξου. Η ροή των υδάτων έφεραν ζημιές τόσο στο κεντρικό οδικό δίκτυο όπως στο δρόμο Εγγαρές-Απόλλωνας, όσο και στους αγροτικούς δρόμους του νησιού, πολλοί από τους οποίους είναι αδιάβατοι” σημείωσε ο κ. Κορρές και ρώτησε τι “τι προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή” για αυτό το θέμα.

Ο προϊστάμενος της Τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Μανώλης Ζουγανέλης είπε ότι σε ότι αφορά τους αγροτικούς δρόμους έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της Κορωνίδας να του γνωστοποιήσει τους “χαρακτηρισμένους αγροτικούς δρόμους” προκειμένου ο δήμος να προχωρήσει στην αποκατάσταση των ζημιών…

Ο Βασίλης Βρούτσης σημείωσε ότι οι περισσότεροι αγροτικοί δρόμοι μπορεί να μην είναι κοινόχρηστοι, αλλά εξυπηρετούν πάρα πολύ κόσμο και θα πρέπει “επιτέλους να αναγνωριστούν” και σιγά-σιγά να μπουν στο πρόγραμμα και να φτιαχτούν, ενώ ο Αντώνης Βασαλάκης σημείωσε ότι θα πρέπει να συνταχθούν μελέτες για το πως θα αποκατασταθεί ο κάθε δρόμος κι έτσι να βρεθεί τρόπος να φτιαχτούν μια και καλή οι δρόμοι αυτοί.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Νίκος Σιδερής σημείωσε ότι όλα τα μηχανήματα του δήμου εργάζονται καθημερινά, αποκαθιστώντας τις ζημιές που έχει προκαλέσει η βροχόπτωση, δίνοντας προτεραιότητα σε καταστάσεις μεγαλύτερης ανάγκης (αποκλεισμένα ή πλημμυρισμένα σπίτια, αποθήκες κ.λπ.). “Από τη μέρα των βροχοπτώσεων τα μηχανήματα του δήμου δουλεύουν συνεχώς και καθημερινά και συνεχίζουμε” σημείωσε χαρακτηριστικά.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*