Δημήτρης Λιανός: «Στις αρχές Μαρτίου θα υπάρχει εγκεκριμένος προϋπολογισμός»

Λιανός
admin
02/02/2017 09:48
 
 
 

Στην οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ, ανάμεσα σε αυτούς και ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, λόγω της σημαντικής μείωσης των εσόδων τους αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5.

Από το στούντιο του σταθμού, ο κ. Λιανός απέδωσε αυτή τη μείωση τόσο στη δυσπραγία πολιτών και επιχειρήσεων εξαιτίας της συνεχιζόμενης κρίσης, όσο και στη μειωμένη χρηματοδότηση από πλευράς κεντρικού κράτους, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει και την έλλειψη προσωπικού στις υπηρεσίες του δήμου. Όλα τα παραπάνω – σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο – είναι και οι λόγοι που δεν έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη του προϋπολογισμού για το 2017, προκειμένου να κατατεθεί προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο. Επιπλέον, υπηρεσιακές προτεραιότητες συνέβαλαν σε μια περαιτέρω χρονική καθυστέρηση, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση του ότι στις αρχές Μαρτίου θα υπάρχει εγκεκριμένος προϋπολογισμός.
Ο κ. Λιανός αντέκρουσε τα όσα αποδίδονται στη δημοτική αρχή σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, τονίζοντας ότι «γίνονται συστηματικές προσπάθειες», ενώ υποστήριξε ότι η υλοποίηση και η λειτουργία του ΧΥΤΑ είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για το νησί. Παραδέχθηκε, επίσης, ότι το καλοκαίρι παρουσιάστηκαν σημαντικά προβλήματα στην καθαριότητα του πολυνησιακού δήμου και οπωσδήποτε θα πρέπει να επιλυθούν, ωστόσο τόνισε ότι τα χρήματα που διατέθηκαν για την εργολαβία της καθαριότητας ήταν σαφώς λιγότερα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.
«Εργολαβίες χρειάζονται, γιατί χρειάζονται αρκετοί περισσότεροι υπάλληλοι στην αποκομιδή […] Από κει και πέρα, βεβαίως και θέλουμε να προσλάβουμε και μόνιμο προσωπικό» ανέφερε, μεταξύ άλλων ο κ. Λιανός, ο οποίος επισήμανε ότι το μοντέλο των εργολαβιών είναι αποτελεσματικό. Παράλληλα, ευχαρίστησε και τους μόνιμους υπαλλήλους του τομέα καθαριότητας του δήμου, που – ειδικά κατά τη θερινή περίοδο – υπερέβαλαν εαυτόν.
Όσον αφορά στην απομάκρυνση του κ. Τσούκλερη και του κ. Πολυκρέτη από τις θέσεις τους, ο κ. Λιανός παρέπεμψε στον δήμαρχο κ. Μαργαρίτη για απαντήσεις, καθώς είναι ο «καπετάνιος» του «σκάφους» του δήμου.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*