Σε ρόλο δημοσιογράφου 17 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τριπόδων

mikrofono laptop
admin
02/02/2017 13:50
 
 
 

Τον δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων επισκέφθηκαν σήμερα 17 μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τριπόδων, συνοδευόμενοι από τον δάσκαλο και διευθυντή του σχολείου Χρήστο Σκάρκο, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής για το μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.
Οι μαθητές, σε ρόλο δημοσιογράφου, ξεναγήθηκαν στο γραφείο του δημάρχου και την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από τον αντιδήμαρχο Αργύρη Ανευλαβή, στον οποίο έθεσαν και μια σειρά ερωτημάτων που είχαν προετοιμάσει για διάφορα, επίκαιρα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, όπως για παράδειγμα το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου, τα απορρίμματα και την ανακύκλωση, τη διαχείριση του νερού και τα αδέσποτα ζώα. Ο κ. Ανευλαβής απάντησε στις ερωτήσεις τους, ενώ τους μίλησε και για τις αρμοδιότητες που ο ίδιος έχει ως αντιδήμαρχος.
Μάλιστα, οι μικροί μαθητές «έβγαλαν» και είδηση: την μελλοντική κατασκευή ποδηλατόδρομου από τη Χώρα στην Αγία Άννα – Άγιο Προκόπη.
Η εκδρομή συνεχίστηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Aegean Voice 107.5, όπου τα παιδιά φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή “Al-iberti News.” Εκεί συνομίλησαν με την Πόπη Αλιμπέρτη, στην οποία περιέγραψαν την «δημοσιογραφική» τους εμπειρία, με τον κ. Σκάρκο να συμπληρώνει ότι το σχολείο προσπαθεί να δίνει συνεχώς ερεθίσματα στους μαθητές, ώστε να διαμορφώνουν τη δική τους άποψη. Μετά τον Aegean Voice 107.5, τα παιδιά των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Τριπόδων θα επισκέπτονταν το τυπογραφείο του κ. Παπανικολάου για να δουν από κοντά πώς τυπώνεται η σατιρική εφημερίδα «Η Μάσκα».

(Visited 35 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*