Βουτιά στην καρδιά της Ναξιώτικης παράδοσης: Εμπειρία γεύσης και πολιτισμού στο «Εργοστάσιο» του Καλόξυλου

Εργοστάσιο Καλόξυλος
Newsroom
07/04/2024 22:50
 
 
 

 

Καθώς τα χρόνια περνούν, τα σύμβολα της παράδοσης παραμένουν ανεκτίμητα κομμάτια της ταυτότητάς μας. Ένα από αυτά τα σύμβολα, το ελαιοτριβείο Μάρκου Βαλληνδρά, μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες σιωπής, επιστρέφει γεμάτο φιλοδοξίες και έτοιμο να αναλάβει ξανά τον κεντρικό του ρόλο στη ζωή του Καλόξυλου – ενός γραφικού χωριού που αγκαλιάζεται από τους πλούσιους ελαιώνες της Τραγαίας.

«Εργοστάσιο»«Εργοστάσιο»

Η Κατερίνα Ανδριέλου και η Ειρήνη Βιλαντώνη, με το νέο τους εγχείρημα, έδωσαν ζωή στον χώρο μετατρέποντάς τον σε έναν προορισμό που προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία για την ελιά και το ελαιόλαδο, προσκαλώντας τους επισκέπτες να βιώσουν τη διαδικασία παραγωγής και να ανακαλύψουν τις ρίζες ενός προϊόντος που αποτελεί βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής.

Εργοστάσιο Καλόξυλος

Εργοστάσιο Καλόξυλος

Οι ξεναγήσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά αποκαλύπτουν τη μαγεία της ελαιοκομίας, την τεχνογνωσία πίσω από τη λειτουργία του ελαιοτριβείου και την επαναστατική ιστορία της ντιζελομηχανής που άλλαξε τη ζωή στην ορεινή Νάξο.

Εργοστάσιο Καλόξυλος

Η εμπειρία κορυφώνεται με την γευσιγνωσία, το καλύτερο κομμάτι της ξενάγησης, όπου τα εκλεκτά ελαιόλαδα από όλη την Ελλάδα παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Συνδυασμένα με ποικιλίες ελιών, αρωματικά ελαιόλαδα και άλλες λιχουδιές, οι γεύσεις αυτές αναδεικνύουν την πολυδιαστατικότητα και την πλούσια γευστική παλέτα του ελληνικού ελαιολάδου.

Εργοστάσιο Καλόξυλος Εργοστάσιο Καλόξυλος

Η εμπειρία στο «Εργοστάσιο», στον Καλόξυλο, συνεχίζεται στο παραδοσιακό «καφενείο» του χώρου που μυρίζει παράδοση και γνησιότητα.

Εργοστάσιο Καλόξυλος Εργοστάσιο Καλόξυλος

Εδώ, κάθε ημέρα είναι μια γιορτή των αισθήσεων με τα χειροποίητα γλυκά και τις αλμυρές πίτες που προσφέρονται, βασισμένα πάντα στις ναξιώτικες παραδόσεις και την αγνή τοπική παραγωγή.

Εργοστάσιο Καλόξυλος Εργοστάσιο Καλόξυλος

Το παραδοσιακό «καφενείο» δεν είναι απλώς ένας χώρος για καφέ ή φαγητό. Είναι ένας τόπος συνάντησης και εμπειρίας όπου οι ντόπιοι και οι επισκέπτες γίνονται μια παρέα, ανταλλάσσουν ιστορίες και δημιουργούν αναμνήσεις.

Εργοστάσιο Καλόξυλος

Τι καλύτερο λοιπόν από μία επίσκεψη στον Καλόξυλο αφού το «Εργοστάσιο» άνοιξε και προσφέρει τις πιο ιδιαίτερες εμπειρίες.

«Εργοστάσιο»
Καλόξυλος, Νάξος
Email: ergostasio.kaloxylos@gmail.com
Τηλ: 2285031434
Κιν: 6974180293
Facebook
Instagram Εργοστάσιο Καλόξυλος Εργοστάσιο Καλόξυλος Εργοστάσιο Καλόξυλος Εργοστάσιο Καλόξυλος

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.507 times, 1 visits today)
Latest Post

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*