Νάξος: Ο τουρισμός ξεκίνησε, οι παραλίες πότε θα καθαριστούν;

φύκια παραλίες
Newsroom
09/04/2024 23:52
 
 
 

 

Η τουριστική περίοδος ήδη έχει ξεκινήσει αφού στη Νάξο έχουν κάνει την εμφάνιση τους εδώ και αρκετές ημέρες οι πρώτοι παραθεριστές. Είμαστε έτοιμοι όμως να τους υποδεχτούμε; Δεν είναι μόνο τα μεγάλα προβλήματα όπως η λειψυδρία, το κυκλοφοριακό, η καθαριότητα και άλλα που καλείται να επιλύσει η δημοτική αρχή, αλλά και άλλα πιο απλά, όπως ο καθαρισμός των παραλιών κάτι που θα πρέπει να γίνεται εγκαίρως για να γίνει κάποτε η αρχή και να μπορέσουμε να μιλήσουμε για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Είναι ένα θέμα που προκύπτει σχεδόν κάθε χρόνο και ταλαιπωρεί τους επιχειρηματίες χωρίς να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ώστε -επιτέλους- να μη συμβαίνει.

Υπάρχουν ξενοδόχοι και άλλοι επιχειρηματίες τουρισμού στο νησί που επιλέγουν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους από τον μήνα που διανύουμε, τον Απρίλιο, ή και ακόμα νωρίτερα αφού όπως φαίνεται υπάρχει ζήτηση για το νησί.

φύκια παραλίες

Για να δεχτείς όμως κόσμο δεν αρκεί οι επιχειρηματίες να είναι καθόλα έτοιμοι (με προσωπικό κ.λπ.) αλλά και ο δήμος να κάνει αυτό που πρέπει, που όσο απλό κι αν ακούγεται, ενώ το γνωρίζει, δεν το κάνει ποτέ εγκαίρως.

Οι παραλίες από τις κακοκαιρίες του χειμώνα έχουν γεμίσει με φύκια, τα οποία -σύμφωνα με επιχειρηματίες- θα πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν …και όχι στα μέσα της σεζόν.

φύκια παραλίες φύκια παραλίες

Επίσης, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, πεζούλια έχουν γκρεμίσει, προστατευτικά κάγκελα έχουν σπάσει και γενικότερα παρατηρείται εικόνα εγκατάλειψης.

Κάθε χρόνο επανερχόμαστε στο ίδιο πρόβλημα και οι επιχειρηματίες ακούν τις ίδιες δικαιολογίες.

Και κάπως έτσι, ο τουρισμός έχει ήδη ξεκινήσει και οι παραλίες είναι και πάλι γεμάτες με φύκια και οι επιχειρηματίες θα πρέπει να στήσουν τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες τους στο χώρο που για ολόκληρο το χρόνο πληρώνουν, πάνω σε αυτά.

φύκια παραλίες

«Θα καθαριστούν οι παραλίες; Θα φροντίσει κάποιος γι αυτές; Πότε;»

«Θα καθαριστούν οι παραλίες; Θα φροντίσει κάποιος γι αυτές; Πότε; Τώρα τι γίνεται;» αναρωτιούνται οι επιχειρηματίες τουρισμού που κάνουν φιλότιμες προσπάθειες ώστε να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος, που ανοίγουν τις επιχειρήσεις τους και προσλαμβάνουν προσωπικό, από τον Απρίλη.

Θα μου πείτε, εδώ δεν έχει ψηφιστεί ακόμα ο προϋπολογισμός… κι αν τον περιμένουμε, μπορεί να μας βρει και ο Ιούνιος. «Έτσι θα πάει μπροστά το νησί μας; Όταν δεν μπορούμε να επιλύσουμε ούτε καν αυτά τα απλά ζητήματα;» αναρωτιέται επιχειρηματίας τουρισμού στον Άγιο Προκόπη.

φύκια παραλίες

*(φωτογραφίες από την παραλία Αγίου Προκοπίου)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 885 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*