Νάξος: Χωρίς τη συζήτηση του προϋπολογισμού και επόμενη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής

Newsroom
13/04/2024 00:23
 
 
 

 

Την προσεχή Τρίτη θα συνεδριάσει και πάλι η Δημοτική Επιτροπή του δήμου Νάξου και Μικρών με το θέμα του προϋπολογισμού 2024 και των δημοτικών τελών να μην περιλαμβάνονται ούτε αυτή τη φορά στην ημερήσια διάταξη. Στη συνεδρίαση ωστόσο περιλαμβάνεται η έγκριση μελέτης, κατάρτισης όρων διακήρυξης ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την μίσθωση μίας ακόμη αφαλάτωσης.

Η συζήτηση του προϋπολογισμού πλέον παρουσιάζει σημαντική καθυστέρηση αφού αν συνυπολογιστούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες (συζήτηση και ψήφιση στη Δημοτική Επιτροπή, Παρατηρητήριο για έγκριση, συζήτηση και ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο, έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση) θα έχει περάσει σχεδόν ο μισός χρόνος χωρίς ο δήμος να διαθέτει προϋπολογισμό με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία του. Τόσο ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και αντιδήμαρχοι σε ΜΜΕ, είχαν δηλώσει ότι ο προϋπολογισμός θα συζητούνταν στις αρχές Απριλίου κάτι το οποίο τελικά δε συνέβη.

Η επόμενη τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις είναι τα εξής:

1. Έγκριση μελέτης, κατάρτισης όρων διακήρυξης ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια πόσιμου νερού αφαλάτωσης ελάχιστης ποσότητας 1600m3/ημέρα και συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού.

2. Σύνταξη Έκθεσης και Κατάρτιση Ισολογισμού και των Αποτελεσμάτων χρήσης έτους 2022 Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

3. Έκθεση απογραφής λήξης 31-12-2023 της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

4. Λήψη απόφασης περί μερικής διαγραφής οφειλών ΔΤ/ΔΦ (Μ.Μ.)

5. Λήψη απόφασης περί διαγραφής ή μη προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής (Κ.Ε.)

6. Έγκριση εξειδίκευσης πιστώσεων

7. Έγκριση αποδοχής κατανομών–επιχορηγήσεων

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 91 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*