“Αμφιτρίτη και Ποσειδώνας: Έρως της αλός” – Η παράσταση που για πρώτη φορά θα δοθεί στη Νάξο

poseidonas amphitrite proves 1
admin
19/02/2017 20:52
 
 
 

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 8:00 το βράδυ θα αναβιώσει στο λιμάνι της Νάξου μία περιπέτεια αγάπης…

Ένας αρχαίος μύθος που περιγράφει την ερωτική ιστορία του θεού Ποσειδώνα και της πανέμορφης Νηρηίδας Αμφιτρίτης, την οποία ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα ο Ποσειδώνας, και την κυνήγησε πολύ μέχρι να την κάνει δική του.

Η μυθοπλασία τονίζει τη δύναμη του έρωτα, και πως ακόμη και οι θεοί μπορεί να χάσουν τα λογικά τους εξαιτίας του. Ταυτόχρονα διεισδύει στο συλλογικό ασυνείδητο της κάθε κοινωνίας, που ορίζει πως οι πιο προικισμένες από τη φύση γυναίκες, προορίζονται για τους πιο ισχυρούς άντρες.

Η παράσταση (που κρύβει πολλές εκπλήξεις), θα σηματοδοτήσει την έναρξη του τριημέρου της αποκριάς, και φιλοδοξεί να αποτελέσει μία μοναδική εμπειρία, που θα μείνει αξέχαστη στη μνήμη αυτών που θα τη ζήσουν.

poseidonas amphitrite proves 2

Συντελεστές:
Κείμενο & σκηνοθεσία – Λευτέρης Ελευθερίου
Χορογραφίες – Μαργαρίτα Τσίγκου
Μουσική – Σταύρος Τσουμάνης
Φωτισμοί & ειδικά εφέ – Μιχάλης Μαθιάσος
Κοστούμια – Βούλα Κρητικού, Κατερίνα Κρητικού
Μακιγιάζ – Μαρία Γεωργιάδου

poseidonas amphitrite proves 3

Ακούγονται:
Αφήγηση – Λευτέρης Ελευθερίου
Τραγούδι Αμφιτρίτης & φωνή κορυφαίας ικέτιδας – Βίβιαν Κοντομάρη
Φωνητικά – Σοφία Πάτση
Τύμπανα & σαντούρι – Θάνος Τσελεμπής
Ηλεκτρικό κοντραμπάσο – Δημήτρης Σίντος
Λύρα & τσαμπούνα – Ανδρέας Αρβανίτης
Βιολί – Στέφανος Σεκέρογλου
Κιθάρες, κρουστά, ηλεκτρικό μπάσο, συνθεσάιζερ, σχεδιασμός ήχου, ενορχήστρωση & ζωντανός προγραμματισμός – Σταύρος Τσουμάνης
Τους στίχους του τραγουδιού «Σειρήνα» που τραγουδάει η Αμφιτρίτη, έχει γράψει η Βίβιαν Κοντομάρη, και η ηχογράφηση του έγινε στο studio PARAGA με ηχολήπτη τον Νίκο Ξύδη.

poseidonas amphitrite proves 4

Παίζουν:
Ποσειδώνας – Γιώργος Μιχαήλ
Αμφιτρίτη – Μαρία Ραγκούση
Νηρηίδες & φωνές χορικού (με αλφαβητική σειρά) – Φωτεινή Αρζάνα, Πόπη Γλέζου, Τζένη Δαρδάγου, Δάφνη Θειακογιάννη, Δήμητρα Καραμπάτσου, Ειρήνη Καπηνιάρη, Ελένη Κοντοπίδη, Πελαγία Κυριακοπούλου, Αθηνά Κωστοπούλου, Πετρούλα Πητιλάκη, Χριστίνα Πιταρά, Ελισάβετ Σπανού, Στέλλα Σπανού, Ελένη Τζανετή, Μαρία Τσακανίκου, Ειρήνη Τσαμπουνάρη, Μαργαρίτα Τσίγκου, Σέβη Τσολάκη, Καλή Φραγκίσκου, Ελευθερία Ψυλλάκη.
Δελφίνια (με αλφαβητική σειρά) – Γιώργος Δημητροκάλλης, Μανώλης Επταήμερος, Αλέξανδρος Κατσώνης, Κώστας Λάσκαρης, Αντώνης Μαργαρίτης, Μιχάλης Τσακωνιάτης, Γιώργος Φακίνος, Μιχάλης Φακίνος.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαργαρίτα Τσίγκου, Λευτέρης Ελευθερίου, Σταύρος Τσουμάνης.

Διάρκεια 30’ λεπτά.

Η ομάδα του δρώμενου, ευχαριστεί πολύ τον Σωτήρη Βλησίδη, τον Δημήτρη Τσακωνιάτη και όλους τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθειά τους. Ιδιαιτέρως ευχαριστούν τον κύριο Αθανάσιο Τσακνάκη, για την παραχώρηση του κειμένου του, πάνω στο οποίο βασίστηκε το τελικό κείμενο της παράστασης.

(Φωτογραφίες από τις πρόβες)

(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*