Δημήτρης Λιανός: «Η Νάξος απαιτεί την επέκταση του αεροδρομίου»

lianos dimitris
admin
23/02/2017 10:40
 
 
 

«Προσωπικό στοίχημα» της σημερινής δημοτικής αρχής χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της επέκτασης του αεροδρομίου της Νάξου ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός.

Μιλώντας στην εκπομπή “Aliberti News” του Aegean Voice 107.5, ο κ. Λιανός τόνισε ότι η δημοτική αρχή από το 2011 «ασχολείται συστηματικά» με το συγκεκριμένο θέμα (παρόλο που δεν περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες των ΟΤΑ), έχει συνεχείς επαφές με την ΥΠΑ και τις αρμόδιες υπηρεσίες και παρακολουθεί την εξέλιξη του, η οποία προχωρά κανονικά. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και αναμένεται η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Στη συνέχεια θα γίνει η κήρυξη των απαλλοτριώσεων (100 στρέμματα) και μετά θα απομείνει η χρηματοδότηση του έργου της επέκτασης, η οποία – όπως εκτίμησε – θα πρέπει να γίνει είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είτε από το ΕΣΠΑ.

«Η Νάξος είχε δυο φορές την ευκαιρία να αποκτήσει μεγάλο αεροδρόμιο αλλά δεν τις αξιοποίησε: την περίοδο της Χούντας και το 1996. Αν είχε ολοκληρωθεί τότε το έργο, σήμερα η Νάξος θα ήταν πολύ διαφορετική, όσον αφορά στην ανάπτυξη της και η τοπική κοινωνία δεν θα βίωνε τα άσχημα συμπτώματα της οικονομικής κρίσης […] Η ναξιακή κοινωνία αναζητά και απαιτεί την επέκταση του υφιστάμενου αεροδρομίου. “Κάντε το αεροδρόμιο και μην κάνετε τίποτα άλλο” μου λέει ο κόσμος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λιανός, συμπληρώνοντας όμως ότι η «ρευστότητα» της εποχής, κυρίως στο οικονομικό επίπεδο, αποτελεί τροχοπέδη στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων.

(Visited 175 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*