Τα “τραινάκια” και πάλι στη συνεδρίαση Δημοτικής Κοινότητας Νάξου

admin
20/02/2015 14:22
 
 
 

Τακτική συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας  (Δημαρχείο) την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015,στη 1:30 όπου μεταξύ άλλων θα λάβει απόφαση σχετικά με την κυκλοφορία των δυο τουριστικών τρένων στο νησί.

Να σημειωθεί ότι το θέμα ήταν στην ημερήσια διάταξη και της προηγούμενης συνεδρίασης που ναι μεν έγινε συζήτηση γύρω από το θέμα, χωρίς όμως να ληφθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση.

Το θέμα της αδειοδότησης για την κυκλοφορία των τουριστικών τρενακιών στη Νάξο έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις στο νησί από τη στιγμή της κατάθεσης της σχετικής αίτησης από τον κ. Νίκο Ρεφενέ στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον για να κυκλοφορήσουν τουριστικά τρενάκια στη Νάξο έχουν επίσης εκδηλώσει τόσο το ΚΤΕΛ όσο και το σωματείο ταξιτζήδων χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να έχουν καταθέσει προς το παρόν κάποια αίτηση στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, σε αντίθεση με τον κ. Ρεφενέ ο οποίος όπως είπε ο εκπρόσωπος του Σταμάτης Καπίρης στην προηγούμενη συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας, τα έχει ήδη αγοράσει.

Η διαδικασία αδειοδότησης της συγκεκριμένης επιχείρησης είναι: αρχικά αίτηση στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου για την έγκριση των δρομολογίων, συζήτηση και γνωμοδότηση από τα τοπικά συμβούλια των κοινοτήτων που θα "περνούν" τα τρενάκια, συζήτηση και γνωμοδότηση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. 

Αναλυτικά τα θέματα ημερήσιας διάταξης της δημοτικής κοινότητας Νάξου:

  1. Αιτήσεις χορήγησης προέγκρισης ίδρυσης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  2. Αιτήσεις χορήγησης – ανανέωσης άδειας λειτουργίας μουσικής καταστημάτων.
  3. Κυκλοφορία δύο τουριστικών τρένων.

Τρέχοντα θέματα.

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*