Συνάντηση του Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. Νάξου με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μάντζο και Θανάση Πετρόπουλο

Newsroom
26/05/2024 01:36
 
 
 

 

Στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου βρέθηκαν σήμερα, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής τους στη Νάξο, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, και ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του κόμματος Θανάσης Πετρόπουλος.

Στα γραφεία της Ε.Α.Σ. τους υποδέχτηκαν ο πρόεδρος Δημήτρης Καπούνης και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας, που τους ενημέρωσαν για τα πεπραγμένα, τα προϊόντα και τα επενδυτικά σχέδια της Ένωσης, όπως επίσης και για σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα της Νάξου.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν επί τάπητος ήταν, η σχεδιαζόμενη μονάδα παραγωγής βιοαερίου της Ε.Α.Σ., οι κινήσεις της για κατοχύρωση προϊόντος Π.Ο.Π. των αμνοεριφίων Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού και η προσπάθειά της για δημιουργία τυροκομείου στην ορεινή Νάξο για την παραγωγή του τυριού αρσενικό Π.Ο.Π.

Επιπλέον, ο Δημήτρης Καπούνης στάθηκε στο πολύ μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η Νάξος, επισημαίνοντας τη μη ολοκλήρωση, για περισσότερο από 15 χρόνια, του φράγματος Τσικαλαριού και την ανάγκη να προστεθεί τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων στον βιολογικό καθαρισμό του Δήμου Νάξου και την αξιοποίηση τους για την άρδευση.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ υπογράμμισε, επίσης, μεταξύ άλλων και το γεγονός ότι το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί πάρα πολύ εξ αιτίας της ακρίβειας, καθώς και την ανάγκη να γίνουν πιο αυστηρά το νομικό πλαίσιο και οι έλεγχοι για την προστασία των Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. από τα παράνομα «βαπτίσματα».

Μάλιστα, τα στελέχη της Ε.Α.Σ. Νάξου παρέδωσαν υπόμνημα με τα ζητήματα που αφορούν στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα του νησιού μας στους κ.κ. Μάντζο και Πετρόπουλο, οι οποίοι, από τη δική τους πλευρά, επεσήμαναν ότι θα αναδείξουν τα ζητήματα για τα οποία έγινε συζήτηση.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 176 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*