Πολίτες Για τα Νησιά Μας: «Το περιβάλλον δεν αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής αρχής»

polites gia ta nisia mas
admin
24/03/2017 11:48
 
 
 

Την απερίφραστη καταδίκη των αποτρόπαιων περιστατικών θανάτωσης θαλάσσιων χελωνών στη Νάξο εξέφρασε η δημοτική παράταξη «Πολίτες Για τα Νησιά μας», η οποία ζητά να βρεθούν οι ένοχοι που, με αυτές τους τις πράξεις, έχουν βάλει το νησί «στο στόχαστρο μιας άδικης και αήθους διαδικτυακής επίθεσης με ισοπεδωτικές αναφορές».

Με έγγραφο της, η δημοτική παράταξη του Βασίλη Βρούτση απευθύνεται προς τον δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας καταρχήν να της χορηγηθούν αντίγραφα των εγγράφων που έχουν σταλεί από τη δημοτική αρχή στο Λιμεναρχείο Νάξου ή σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία ή φορέα, σχετικά με εν λόγω θέμα. Επιπλέον, τους γνωστοποιούν τέσσερα προγράμματα του ΕΣΠΑ για το περιβάλλον και την ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς των νησιών και προτείνουν υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων.
Ταυτόχρονα, όμως, ασκεί δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή, που – όπως υποστηρίζει – έχει θέσει στο περιθώριο την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη των περιοχών ιδιαιτέρου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος του νησιού.

Όσον αφορά δε, στις θανατώσεις των θαλάσσιων χελωνών, οι «Πολίτες Για τα Νησιά Μας» κατηγορούν τον δήμο ότι αρκέστηκε στην έκδοση μιας ανακοίνωσης αμφισβήτησης πορισμάτων επιστημονικού – περιβαλλοντικού φορέα, ενώ με ύφος «Πόντιου Πιλάτου» απέδωσε τη δημοσιοποίηση του συμβάντος «αόριστα σε “άλλες σκοπιμότητες”».

«Σας καλούμε λοιπόν να κατονομάσετε αυτές τις σκοπιμότητες και ποιοι τις εξυπηρετούν» τονίζει η δημοτική παράταξη του κ. Βρούτση, που θεωρεί πως πρέπει να ληφθούν «συγκεκριμένες αποφάσεις για δράσεις και διεκδικήσεις αναφορικά με την προστασία των θαλασσίων χελωνών και του υδάτινου οικοσυστήματος, την πρόληψη για την αποφυγή παρόμοιων εγκλημάτων, την ενημέρωση της κοινωνίας για την σημαντική αξία των συγκεκριμένων ζώων και την αντιμετώπιση της δυσμενούς δημοσιότητας που έχει πάρει το θέμα για τη Νάξο».

Τέλος οι κ.κ. Βρούτσης και Βασαλάκης ζητούν, να συμπεριληφθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για δράσεις και διεκδικήσεις αναφορικά με την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και του υδάτινου οικοσυστήματος, την πρόληψη για την αποφυγή παρόμοιων εγκλημάτων, την ενημέρωση της κοινωνίας για την σημαντική αξία των συγκεκριμένων ζώων και την αντιμετώπιση της δυσμενούς δημοσιότητας που έχει πάρει το θέμα για τη Νάξο. Επίσης στην ίδια συνεδρίαση να συζητηθεί εγκαίρως η υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων στα τρέχοντα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Δείτε εδώ το έγγραφο της παράταξης “Πολίτες Για τα Νησιά μας”

Συνημμένα, οι ακόλουθες προσκλήσεις του ΕΠ Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020:
31/01/2017: «Δράσεις για την προστασία & ανάδειξη φυσικής κληρονομιάς μικρών νησιών ΠΝΑ».
31/01/2017: «Δράσεις για την προστασία & ανάδειξη φυσικής κληρονομιάς».
08/03/2017: «Δράσεις προστασίας & ανάδειξης οικοσυστημάτων περιοχών Natura 2000».
20/03/2017: «Δράσεις προβολής φυσικής κληρονομιάς, πολιτισμού και τουρισμού»

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*