Φώτης Μαυρομμάτης: Οι αφαλατώσεις, οι γεωτρήσεις και οι έκτακτες συνθήκες για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στη Νάξο

mavromatis Fotis 2
Newsroom
15/07/2024 23:35
 
 
 

 

Για την λειψυδρία και την αντιμετώπισή της από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν μίλησε στον Aegean Voice και την εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» με την Πόπη Αλιμπέρτη, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Φώτης Μαυρομμάτης.

Αρχικά, συνέστησε την προσοχή σε κατοίκους και επισκέπτες στην κατανάλωση του νερού ώστε να κάνουν οικονομία, τονίζοντας παράλληλα ότι σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς, ο Δήμος δεν προχώρησε σε καμπάνια ενημέρωσης για τους επισκέπτες.

«Μέσα στις επόμενες ημέρες θα μπει στο δίκτυο το νερό από την αφαλάτωση που είναι κάτω από το δημαρχείο» σημείωσε, τονίζοντας ότι η θέση αυτή προκρίθηκε ανάμεσα σε οκτώ συνολικά θέσεις.

«Υπάρχουν έκτακτες συνθήκες» υπογράμμισε τονίζοντας ότι οι λύσεις αυτές είναι προσωρινές αφού ο Δήμος ετοιμάζει master plan για οριστικές λύσεις.

Σε ό,τι αφορά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις αφαλατώσεις τόσο στο καρνάγιο όσο και στο δημαρχείο, είπε ότι η εταιρεία που της έχει αναλάβει είναι αξιόπιστη και δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα αφού άλλωστε η λειτουργία τους είναι μόνο για πέντε μήνες.

Για το αν θα υπάρχει έλλειψη νερού τον Αύγουστο ο κ. Μαυρομμάτης είπε ότι αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η τουριστική κίνηση, οι καύσωνες, τυχόν βλάβες κ.λπ.

Για το νερό των εξωτερικών βρυσών είπε ότι η στάθμη του νερού της Σκουλικαριάς, έχει πέσει στο 50% οπότε ενισχύθηκε από το νερό του Προφήτη Ηλία.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τον πρωτογενή τομέα και γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τους αγροτοκτηνοτρόφους τις καλλιέργειες και τα ζώα, δήλωσε ότι ο ίδιος είναι ανοιχτός σε προτάσεις.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 6 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*