VIDEO LIVE – Νάξος: Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο – Πολίτες διαμαρτύρονται για τα δημοτικά τέλη και το νερό (φώτος)

Δημοτικό Συμβούλιο
Newsroom
16/07/2024 20:55
 
 
 

 

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Το Κίνημα SAVE WATER NAXOS και δεκάδες πολίτες της Νάξου, εκπρόσωποι των Κοινοτήτων του νησιού διαμαρτύρονται για τις υπέρογκες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και την κακοδιαχείριση του νερού στο νησί.

Δημοτικό Συμβούλιο

Ζητούν να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης.

Νωρίτερα κλήθηκε η αστυνομία να εμποδίσει τους πολίτες να μπουν στην αίθουσα συνεδρίασης και λίγο αργότερα αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο όπου μετά τις αντιδράσεις των διαμαρτυρόμενων πολιτών απομακρύνθηκαν και παρέμειναν στον εξωτερικό χώρο του δημαρχείου.

Δημοτικό Συμβούλιο

Οι πολίτες κρατούν πανό με συνθήματα όπως «Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό – Όχι στις απαράδεκτες αυξήσεις του νερού» και φωνάζουν συνθήματα «Τίνος είναι βρε Ναξιώτες τα νερά, μήπως είναι του Λιανού μήπως είναι του Κατσαρά, τίνος είναι βρε Ναξιώτες τα νερά», «το νερό είναι ζωή, δεν είναι παραδάκι» και άλλα.

Δημοτικό Συμβούλιο

Οι διαδηλωτές διάβασαν ψήφισμα που αναφέρει τα αιτήματα τους:

1. Άρση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την επιβολή των παράλογων αυξήσεων στους λογαριασμούς του νερού και στα τέλη.
2. Έναρξη της συζήτησης από μηδενικής βάσης λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες του κάθε χωριού, νοικοκυριού ή επιχείρησης.
3. Εξεύρεση βιώσιμων λύσεων για την αντιμετώπιση του γενικότερου προβλήματος λειψυδρίας με σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων και ορθή προτεραιοποίηση των αναγκών.
4. Άμεση ενημέρωση πολιτών όπως οι περιβανομ=ντικοί όροι για τις μονάδες αφαλάτωσης

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξήγησε ότι δεν μπορεί να συζητηθεί το θέμα διότι απαιτείται διαδικασία. Ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός είπε ότι το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές και μάλιστα κάποιοι από τους ανθρώπους που διαμαρτύρονται έχουν παρευρεθεί στη συνεδρίαση τέσσερις φορές. «Ούτε εμάς, μάς είναι ευχάριστο» είπε ο δήμαρχος προκαλώντας γέλιο στους απογοητευμένους πολίτες. «Πρέπει να διατηρήσουμε τη συνοχή της κοινωνίας. Το ενεργειακό κόστος αυξάνεται» επανέλαβε ο κ. Λιανός.

Δημοτικό Συμβούλιο

«Μας δίνεται η ευκαιρία σήμερα να ακούσουμε με ηρεμία τις απόψεις των δημοτών που είναι εδώ από τα χωριά της Νάξου. Έχουν έρθει να ακούσουμε τις απόψεις τους» είπε ο κ. Χατζηανδρέου.

«Χαιρετίζουμε τη διαμαρτυρία και να δεσμευτείτε ότι θα έρθει το θέμα άμεσα σε επόμενο συμβούλιο» σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κορρές.

Οι διαμαρτυρίες των πολιτών συνεχίστηκαν ζητώντας επιτακτικά τη δέσμευση του δημάρχου να συζητηθεί το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση σε μία εβδομάδα. Ο κ. Λιανός δεν δεσμεύτηκε παρά μόνο δήλωσε ότι το θέμα θα επανέλθει για συζήτηση …όταν θα κατατεθεί ο προϋπολογισμός για το έτος 2025!

“Η αδιαφορία και η απαξίωση σας στους δημότες θα γυρίσει μπούμερανγκ” είπαν οι πολίτες οι οποίοι επιτέθηκαν στη δημοτική αρχή για τους χειρισμούς της στο θέμα του νερού αλλά και τις υπέρογκες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη.

Παρακολουθείστε στο βίντεο ζωντανά την εξέλιξη της συζήτησης:

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 531 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*