Βασίλης Βρούτσης: «Στην διαχείριση των απορριμμάτων “παίζονται” πολλά λεφτά»

vroutsis sima
admin
07/04/2017 10:56
 
 
 

Χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος προκειμένου να απομακρυνθούν οι… «διακοσμητικοί» κάδοι ανακύκλωσης στη Νάξο. Το γεγονός σχολίασε με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Βασίλης Βρούτσης, επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για τα Νησιά μας».

Ξεκινώντας με τις ενέργειες στις οποίες προέβη η παράταξη του ήδη από πέρυσι τον Απρίλιο, προκειμένου να γίνει γνωστή η «εταιρεία» που έχει αναλάβει την μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών που οι πολίτες έριχναν στους ενδεδειγμένους κάδους, ο κ. Βρούτσης άφησε να εννοηθεί ότι ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ουδέποτε προέβη στη σύναψη κάποιας σχετικής σύμβασης και η ανακύκλωση καταλήγει στα σκουπίδια.
Ταυτόχρονα, αναγνωρίζει «πολιτική λογική» στον – αρμόδιο για την ανακύκλωση – κ. Τσολάκη, για την απόφαση του να απομακρύνει τους κάδους, ενώ επιτίθεται στον δήμαρχο κ. Μαργαρίτη, η πρόθεση του οποίου είναι (σύμφωνα με τον κ. Βρούτση) «να απαξιώσει τον Δήμο ως φορέα ικανό να διαχειριστεί (μεταξύ άλλων και) τη διαχείριση των απορριμμάτων και να καταλήξει ως μονόδρομο στην ανάθεση της σε ιδιώτες», αφού «ως γνωστόν, στη διαχείριση των απορριμμάτων παίζονται πολλά λεφτά»

naxos kadoi anakyklosis apomakrinsi

Η ανάρτηση του κ. Βρούτση είναι η εξής:
Απρίλιος – Μάιος 2016: Στις καταγγελίες μας ότι δεν γίνεται ανακύκλωση και η διατήρηση των σχετικών κάδων αποτελεί κανονικό εμπαιγμό του κόσμου, που νομίζει ότι αυτά που βάζουν σε κάδους πάνε για ανακύκλωση, ο Δήμαρχος και ο τότε αρμόδιος αντιδήμαρχος (Πολυκρέτης) απαντούν ότι γίνεται ανακύκλωση και μάλιστα έρχεται, λέει, μία ιδιωτική εταιρεία και τα παίρνει.
Μάιος 2016: με αίτηση μας προς τον Δήμο ζητάμε να ενημερωθούμε για την επωνυμία της «εταιρείας» αυτής και να μας χορηγηθεί αντίγραφο της σύμβασης για την εν λόγω υπηρεσία καθώς και τα δελτία αποστολής-μεταφοράς ανακυκλωσίμων.
Φεβρουάριος 2017: Δεδομένου ότι επί 9 μήνες δεν έχουν απαντήσει λαμβάνουμε εισαγγελική παραγγελία την οποία προσκομίζουμε στο Δήμο ώστε να απαντηθεί το ανωτέρω αίτημα.
07.04.2017: Δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.
————
Σήμερα το πρωί διαπίστωσα ότι οι κάδοι ανακύκλωσης έχουν απομακρυνθεί. Τουλάχιστον αυτό αποτελεί μια αχτίδα αποκατάστασης της λογικής. Δυστυχώς, ανακύκλωση δεν γίνεται εδώ και χρόνια, γεγονός που εκτός από περιβαλλοντικό έγκλημα, αποτελεί ταυτόχρονα ντροπή και δείγμα έλλειψης πολιτισμού. Ωστόσο, αφού δεν κάνουμε που δεν κάνουμε ανακύκλωση ας μην κοροϊδευόμαστε.
Η απομάκρυνση αυτή συμπίπτει χρονικά με την ανάληψη της αρμοδιότητας της ανακύκλωσης από τον Τσολάκη. Δεν του χρωστώ, δεν μου χρωστά. Δεν είμαστε φίλοι. Μας χωρίζουν πολλά (σε πολιτικό επίπεδο). Ωστόσο, με κίνδυνο να ξενίσει κάποιους αυτό που θα πω, οφείλει να του πιστώσει κανείς (μεταξύ άλλων) ότι ακόμη και αυτή η (έστω συμβολική) κίνηση εμπεριέχει πολιτική λογική, χαρακτηριστικό, που έρχεται σε αντίθεση με τη γενικότερη συμπεριφορά της παράταξης στην οποία ανήκει.
————-
Στο ερώτημα γιατί δεν γίνεται ανακύκλωση τόσο χρόνια, η απάντηση του Δημάρχου πριν από 2-3 ημέρες ήταν ότι κάναμε τον ΧΥΤΑ και τις αποκαταστάσεις των ΧΑΔΑ και δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μαζί. Ομολογία ανικανότητας, η οποία ωστόσο θεωρώ ότι υποκρύπτει την πολιτική βούληση του Δημάρχου να απαξιώσει το Δήμο ως φορέα ικανό να διαχειριστεί (μεταξύ άλλων και) τη διαχείριση των απορριμμάτων και να καταλήξει ως μονόδρομο στην ανάθεση της σε ιδιώτες. Και ως γνωστόν, στη διαχείριση των απορριμμάτων παίζονται πολλά λεφτά.

(Visited 206 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*