Αρχιμανδρίτης Μαϊτός προς Φώτη Μαυρομάτη για το ΚΕΓΕ: “Αφήστε τα ανεμομαζώματα γιατί θα γίνουν διαβολοσκορπίσματα”

pateras ioannis
admin
07/04/2017 12:42
 
 
 

Επιστολή με αποδέκτη τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Φώτη Μαυρομάτη απέστειλε ο ιερέας του Σαγκρίου Αρχιμανδρίτης Ι. Μαϊτός, για το θέμα της ανέγερσης του ΚΕΓΕ.

Αφορμή για επιστολή, στάθηκαν δηλώσεις -που σύμφωνα με τον ιερέα- έκανε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (στο ρ/σ Μεσόγειος στο Κόκκινο) ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος σύμφωνα με τον Αρχιμανδρίτη κ. Ιωάννη Μαϊτό, αναφέρθηκε στο θέμα που “καίει” τους Σαγκριώτες που δεν είναι άλλο από την ανέγερση του ΚΕΓΕ στο χωριό τους.

“Έμαθα ότι είπατε πως θα μεταφέρετε το ΚΕΓΕ από το Σαγκρί στο Δημοτικό Σχολείο του Γαλανάδου” σημειώνει ο ιερέας και επισημαίνει στον κ. Μαυρομάτη ότι θα έπρεπε να γνωρίζει πως υπάρχει δέσμευση, τόσο του δήμου όσο και του Υπουργείου για τη δημιουργία του ΚΕΓΕ στη θέση “Κανκάδος” στο Σαγκρί.

“Πού ακούστηκε να κατασκευαστεί ένα Πανεπιστημιακό ίδρυμα μέσα σε ένα Δημοτικό Σχολείο; […]. Αφήστε τα “ανεμομαζώματα” γιατί θα γίνουν “διαβολοσκορπίσματα”. Οι απόψεις σας για το ΚΕΓΕ δείχνουν έλλειψη υπευθυνότητας”.

Ο Αρχιμανδρίτης Ι. Μαϊτός τονίζει επίσης ότι ο δήμος μπορεί να βρει τα χρήματα για την ανέγερση του ΚΕΓΕ στο Σαγκρί και να προχωρήσει στο έργο. “ΚΕΓΕ στη Νάξο δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ, εάν ο Υπουργός το μεταφέρει σε άλλο νησί.

“Στα σοβαρά θέματα πάντα να μιλάτε σοβαρά, αλλιώς θα αποτύχετε” λέει σε άλλο σημείο της επιστολής του ο π. Ιωάννης.

Ολόκληρη η επιστολή: 

epistoli patera maitou 1

epistoli patera maitou 2

(Visited 66 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*