Μιχάλης Κρητικός: «Να γίνουν υποδομές ώστε οι επισκέπτες να επιστρέφουν στα νησιά»

Newsroom.
29/07/2024 21:53
 
 
 

 

Στο πώς εξελίσσεται έως αυτή τη στιγμή η φετινή θερινή τουριστική κίνηση στη Νάξο αναφέρθηκαν, στον «αέρα» του «News Room» του ERT News απ’ ευθείας από το νησί μας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο Ναξιώτης ξενοδόχος, Μιχάλης Κρητικός.

Παράλληλα, αμφότεροι επεσήμαναν την ανάγκη να προχωρήσουν οι απαραίτητες υποδομές έτσι ώστε, όπως χαρακτηριστικά τόνισαν, «όταν έλθει στον τόπο μας ο επισκέπτης να θελήσει να ξαναέλθει, να μην απογοητευθεί!».

«Η Νάξος είναι ένα προσιτός προορισμός όσον αφορά στη διαμονή», είπε αρχικά ο Δ. Καπούνης και πρόσθεσε: «Η πληρότητα στα πλοία αγγίζει τα Σαββατοκύριακα ως και το 95%, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες ξεκινά από το 80%. Ελπίζουμε ότι τον Αύγουστο η κίνηση θα πάει ακόμη καλύτερα απ’ τον Ιούλιο».

Ο Μ. Κρητικός, από την πλευρά του, είπε: «Περιμένουμε τους Έλληνες να έλθουν στη Νάξο. Πάντως, φαίνεται πως υπάρχει τεράστια κινητικότητα στον τουρισμό, αλλά τα αποτελέσματα στις κρατήσεις των καταλυμάτων σε όλες τις Κυκλάδες είναι, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, μειωμένα. Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα γιατί συμβαίνει αυτό. Όλα αυτά, παρότι οι τιμές έχουν πέσει πολύ (πάνω από 30-40%) στη Νάξο και στις υπόλοιπες Κυκλάδες».

Συνεχίζοντας, ο Μ. Κρητικός υπογράμμισε την ανάγκη υλοποίησης υποδομών. «Η Νάξος και οι Κυκλάδες», σχολίασε, «έχουν τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης. Οφείλουμε να δρομολογήσουμε υποδομές (λ.χ. ποιοτικό οδικό δίκτυο, νερό) για να κρατήσουμε τον κόσμο. Η Ελλάδα αποτελεί προορισμό-φιλέτο. Όταν έρθει ο επισκέπτης, να ξαναγυρίσει κάποτε. Να μην απογοητευθεί. Αλλά, δεν προχωρούν οι υποδομές, αυτό ισχύει και για τις Κυκλάδες. Έχουμε μείνει πίσω».

Κλείνοντας, ο Δ. Καπούνης ξαναπήρε τον λόγο και διευκρίνισε: «Στη Νάξο υπάρχει νερό για τον τριτογενή τομέα, από τις αφαλατώσεις που υφίστανται. Στον πρωτογενή τομέα είναι το πρόβλημα… Πιστεύουμε ότι θα έλθει κόσμος στη Νάξο και περιμένουμε τους Έλληνες!».

Δείτε το απόσπασμα:
https://www.youtube.com/watch?v=SWZ544_Au0U

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 72 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*