Χώρα Νάξου: Εξαφανίστηκαν τα σκουπίδια σε χρόνο…dt

kadoi katharoi
admin
09/04/2017 00:19
 
 
 

 

Άλλαξε εικόνα τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Νάξος αφού θυμίζει πλέον μια πιο ανθρώπινη πόλη χωρίς τις σωρούς από τα σκουπίδια που ήταν διασκορπισμένα παντού!

Με πολύ καλό συντονισμό, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μανιός, Δημήτρης Λιανός, ο εντεταλμένος σύμβουλος ανακύκλωσης Γιάννης Τσολάκης και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νάξου Μάκης Μαυρογιάννης, με τη συνεργασία της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου, φρόντισαν και σε μόλις τρία εικοσιτετράωρα απομακρύνθηκε ο μεγάλος όγκος των σκουπιδιών που έπνιγαν την πόλη.

Επίσης απομακρύνθηκαν -προσωρινά- και όλοι οι κάδοι ανακύκλωσης μέχρι να πάρουν τη θέση τους μόνο μπλε κάδοι που θα μπορούν οι πολίτες να εναποθέτουν εκεί όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία θα μεταφέρονται σε Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών και από εκεί θα φεύγουν από το νησί.

Όπως δήλωσε στο naxostimes.gr ο πρόσφατα ορισμένος από το δήμαρχο εντεταλμένος σύμβουλος ανακύκλωσης Γιάννης Τσολάκης, σύντομα θα έρθουν στο νησί 300 μπλε κάδοι ανακύκλωσης που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία στο νησί, αλλά και ένα νέο απορριμματοφόρο από την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης (με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος από το 2008), προκειμένου να ξεκινήσει συστηματικά η ανακύκλωση στα νησιά του δήμου. Παράλληλα θα υπάρξει και σχετική ενημέρωση στους πολίτες, προκειμένου να γνωρίζουν με ποιο τρόπο θα ανακυκλώνουν τα παντός είδους ανακυκλώσιμα απορρίμματα τους.

Σε ότι αφορά τα σκουπίδια που μαζεύτηκαν σύμφωνα με τον κ. Τσολάκη, έχει γίνει διαχωρισμός σε αυτά και όλα τα κλαδιά συγκεντρώνονται σε ορισμένο σημείο προκειμένου να καούν με τη συνεργασία της πυροσβεστικής, τα μπάζα και και τα υλικά από κατεδαφίσεις οικοδομών συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένο χώρο, μέχρι να μεταφερθούν στο ΑΕΚΚ που σύντομα θα λειτουργήσει και τα λοιπά απορρίμματα που μπορεί να δεχτεί ο ΧΥΤΑ μεταφέρονται εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δημοτική αρχή έχει βάλει στόχο να δώσει τέλος στο πρόβλημα με τα σκουπίδια και για το λόγο αυτό το επόμενο διάστημα αναμένεται να προχωρήσει και σε άλλες δράσεις με έμφαση στην ενημέρωση των πολιτών για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση.

Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι κάτοικοι της Νάξου δεν έχουν μέχρι σήμερα αποκτήσει καμία συνείδηση περί ανακύκλωσης (μεταξύ άλλων και λόγω ελλιπούς ενημέρωσης), αφού ήδη υπάρχουν στο νησί έξι πιστοποιημένα πράσινα σημεία για ανακύκλωση λαστίχων (αυτοκινήτων) και άλλο σημείο για ανακύκλωση σιδηρικών και ηλεκτρικών συσκευών, όπου ελάχιστοι δημότες μεταφέρουν σε αυτά, τα ανάλογα απορρίμματα τους.

(Visited 136 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*