Απορρίφθηκε ως “απαράδεκτη” από την ΑΔΑ η προσφυγή των Κρεοπωλών Νάξου για τα σφαγεία

sfageia 15
admin
12/04/2017 00:11
 
 
 

Ως “απαράδεκτη” απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου η προσφυγή του Συνεταιρισμού Κρεοπωλών Νάξου, κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για τη μίσθωση των σφαγείων στον Τίμιο Σταυρό.

Όπως αναφέρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, ο Συνεταιρισμός Κρεοπωλών Νάξου νόμιμα αποκλείστηκε από τη διαδικασία της εκμίσθωσης των σφαγείων αφού “από τα περιελθόντα στοιχεία φακέλου, προκύπτει ότι ο αποκλεισμός του έγινε κατά τον έλεγχο εγκυρότητας της συμμετοχής του στο διαγωνισμό, λόγω μη υποβολής πλήρους φακέλου δικαιολογητικών, και συγκεκριμένα της μη προσκόμισης: (α) φορολογικής ενημερότητας, (β) εγγυητικής επιστολής συμμετοχής, (γ) δημοτική ενημερότητα, και (δ) πιστοποιητικό καταχώρησης στο ΓΕΜΗ, κατά παράβαση των άρθρων 5 και 20 της διακήρυξη. Αντίθετα, ο ανθυποψήφιος και τελικώς καταστάς ανάδοχος προσκόμισε πλήρη φάκελο δικαιολογητικών, και η προσφορά του κρίθηκε παραδεκτή.”.

Ώς εκ τούτου, σύμφωνα με την απόφαση της ΑΔΑ, “με τον αποκλεισμό του (ο Συνεταιρισμός Κρεοπωλών) καθίσταται, ως προς το διαγωνισμό αυτό, τρίτος” άρα “στερείται εννόμου συμφέροντος να προσβάλει την αποδοχή της προσφοράς άλλου διαγωνιζομένου”. 

Επειδή από όλα τα ανωτέρω συνάγεται ότι ο προσφεύγων δεν είχε έννομο συμφέρον για την άσκηση της υπ’ αριθ. 1127/17-01-2017 ένστασης για τη συμμετοχή ετέρου διαγωνιζομένου, παρά μόνο κατά του δικού του αποκλεισμού, ή, κατ’ εξαίρεση, εφόσον η προσφορά του άλλου διαγωνιζομένου έγινε αποδεκτή, παρά τη συνδρομή λόγου αποκλεισμού ίδιου με εκείνον που απετέλεσε την αιτιολογία αποκλεισμού του ενισταμένου.
Εν προκειμένω, δεν συντρέχει τέτοια περίπτωση, καθώς ο προσφεύγων έχει καταστεί, μετά τον αποκλεισμό του, ως προς τον επίμαχο διαγωνισμό, τρίτος, η δε ακύρωση της διαδικασίας ουδεμία ευμενή για αυτόν μεταβολή της έννομης κατάστασης μπορεί να επιφέρει. Επειδή, κατ΄ακολουθία τούτων, η υπό κρίση προσφυγή τυγχάνει απορριπτέα ως απαραδέκτως ασκηθείσα, λόγω μη συνδρομής της απαιτούμενης προϋπόθεσης του έννομου συμφέροντος στο πρόσωπο του προσφεύγοντος και παρέλκει ως μετέπειτα εξεταζομένη η έρευνα τόσο του παραδεκτού της υπό κρίση προσφυγής από άποψης εμπρόθεσμης άσκησης και εκτελεστότητας της προσβαλλόμενης πράξης, όσο και του νόμω βάσιμου των λόγων αυτής.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Απορρίπτουμε ως απαράδεκτη την από 06-02-2017 ειδική διοικητική προσφυγή του Αστικού Συνεταιρισμού με την επωνυμία «ΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΝΑΞΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Κατά της απόφασης αυτής και εντός ενός (1) μηνός από την κοινοποίησή της, μπορείτε να προσφύγετε στην Ειδική Επιτροπή, που εδρεύει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου στη Σύρο”.

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου: ΕΔΩ

Να σημειωθεί ότι για τη διαδικασία του διαγωνισμού για τη μίσθωση των σφαγείων είχαν γίνει προσφυγές στην ΑΔΑ τόσο από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, όσο και τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκο Μαϊτό, οι οποίες επίσης απορρίφτηκαν

(Visited 100 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*