Σε τροχιά εκτέλεσης τα έργα των υδατοδρομίων σε Νάξο και Αμοργό

υδατοδρόμια
admin
24/02/2015 22:51
 
 
 

Την υπογραφή σύμβασης με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την εκτέλεση του έργου "Μελέτη – κατασκευή και άδεια ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίου" στη Νάξο και την Αμοργό αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά τη συνεδρίαση του την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νίκος Σέργης εξέφρασε την ικανοποίηση του για αυτή την εξέλιξη και σημείωσε ότι έχουν γίνει κάποιες τροποποιήσεις στη σύμβαση με την περιφέρεια μετά τις ενστάσεις που μπήκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά για το έργο θα οριστεί τριμελής Επιτροπή Παρακολούθησης που θα αποτελείται από το δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νίκο Σέργη και ένα ακόμη πρόσωπο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κάτι που σημαίνει ότι ο δήμος θα ελέγχει την πλειοψηφία και θα μπορεί να αποφασίζει για τα ζητήματα που θα αφορούν τα υδατοδρόμια Νάξου και Αμοργού.

Ένα ακόμη σημείο που υπήρξε τροποποίηση στην αρχική προγραμματική σύμβαση, αφορά τις εγκαταστάσεις, τα μηχανήματα και τα μέσα που είναι απαραίτητα για την υλοποίηση της προμήθειας και εγκατάστασης του εξοπλισμού για τη λειτουργία του σταθμού προσθαλάσσωσης του υδατοδρομίου, όπου το Λιμενικό Ταμείο δεν θα έχει καμία οικονομική επιβάρυνση.

Ο κ. Σέργης σημείωσε επίσης ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει και επιπλέον χρηματοδότηση για την κατασκευή των υδατοδρομίων κάτι που σημαίνει ότι τα έργα θα προχωρήσουν πολύ γρήγορα. Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου αναφέρθηκε ακόμη στα οφέλη που θα αποφέρει σε Νάξο και Αμοργό η κατασκευή των υδατοδρομίων που θα διευκολύνουν κυρίως την ενδοεπικοινωνία μεταξύ των νησιών. 

Στη συνεδρίαση παρών ήταν και ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και σημείωσε ότι τα υδατοδρόμια θα προσφέρουν πολλά οφέλη στον τόπο. 

 

(Visited 26 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*