Συνάντηση Ε.Α.Σ. Νάξου με Ν. Γιαννακοπούλου

Newsroom.
08/08/2024 23:43
 
 
 

 

Με τα μέλη της Διοίκησης και τους Διευθυντές της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου συναντήθηκε, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, η υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, στο πλαίσιο επίσκεψής της στη Νάξο.

Η συζήτηση που ακολούθησε πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και ξεκίνησε με αναφορά στα προϊόντα και στα επενδυτικά σχέδια της Ε.Α.Σ. (λ.χ. στην προσπάθειά της για ανέγερση τυροκομείου στην ορεινή Νάξο για παραγωγή του τυριού Αρσενικό Π.Ο.Π. και στη μονάδα παραγωγής βιοαερίου που η ίδια σχεδιάζει).

Έπειτα, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από ζητήματα τα οποία απασχολούν έντονα τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο του νησιού μας, όπως, λ.χ., το πρόβλημα της λειψυδρίας. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ., Δημήτρης Καπούνης, αίτημα του πρωτογενούς τομέα της Νάξου είναι να μην βρεθεί «ούτε μία σταγόνα στη θάλασσα», κάτι που, όπως είπε, θα συμβεί με την υλοποίηση υποδομών για τη στήριξή του, όπως για παράδειγμα το φράγμα του Τσικαλαριού (το οποίο έχει μείνει στάσιμο εδώ και 15 χρόνια) αλλά και με την προσθήκη τριτοβάθμιας επεξεργασίας στον βιολογικό καθαρισμό του Δήμου ώστε να αξιοποιούνται τα επεξεργασμένα του λύματα προς εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα της Νάξου.

Επιπλέον, ο Δ. Καπούνης υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να επεκταθεί το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου για τις ζωοτροφές στις Κυκλάδες και σε άλλα νησιά, ενώ εξήγησε ότι, λόγω της ακρίβειας, το κόστος της παραγωγής έχει εκτιναχθεί.

Ακόμη, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. μίλησε ξανά για την κίνηση που έκανε στα τέλη του 2023 για να αποδείξει ότι άτομα από την υπόλοιπη Ελλάδα δήλωναν ψευδώς στον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι διαθέτουν αγροτικά στρέμματα στη Νάξο για να λάβουν επιδοτήσεις και εν τέλει, δίχως διασταύρωση στοιχείων, χρηματοδοτούνταν ως αγρότες της Νάξου για καλλιέργειες που δεν ήταν στην κατοχή τους, στερώντας έτσι χρήματα από Ναξιώτες παραγωγούς.

Επίσης, ο Δ. Καπούνης κατέστησε σαφές και ότι υπάρχει ανάγκη για τροποποίηση του νομικού πλαισίου για τις σταβλικές εγκαταστάσεις έτσι ώστε να ενισχυθούν και να ενθαρρυνθούν οι παραγωγοί για τη μετεγκατάστασή τους.

Η κ. Γιαννακοπούλου άκουσε, από τη δική της πλευρά, με προσοχή τις επισημάνσεις του Δ. Καπούνη και δεσμεύθηκε ότι θα κάνει σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή για τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 31 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*