VIDEO: Με λαμπρότητα η τελετή της Ανάστασης στη Μητρόπολη Παροναξίας (φώτος)

Collage anastasi
admin
16/04/2017 02:36
 
 
 

Με λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη, πραγματοποιήθηκε η τελετή της Ανάστασης στη Μητρόπολη Παροναξίας χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Καλλίνικου.

 

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πλήθος πιστών, μικροί και μεγάλοι, κρατώντας λαμπάδες στα χέρια τους, συνέρρευσαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό περιμένοντας το Άγιο Φως και τη χαρμόσυνη είδηση της Ανάστασης…

anastasi 6

Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο αντιπεριφερειάρχης και έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Λιανός και Μανώλης Πολυκρέτης, δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι των αρχών και φορέων του νησιού. Παρών και ο Ναξιώτης δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος. 

anastasi 4

Ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, μετά το “Δεύτε λάβετε Φως”, συνοδευόμενος από ιερείς και ψάλτες, ανέβηκε λίγο πριν από τις δώδεκα στην ξύλινη εξέδρα που είχε στηθεί, όπως κάθε χρόνο, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, ενώ παράλληλα διαδόθηκε το Άγιο Φως στους πιστούς… Ο Μητροπολίτης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρόεδρο της Αερολέσχης Νάξου Νίκο Κουτελιέρη για την έλευση του Αγίου Φωτός στη Νάξο.

Στις δώδεκα ακριβώς εψάλη το «Χριστός Ανέστη» και οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα μεταφέροντας παντού το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού.

anastasi 9

Εκκωφαντικός ήταν ο θόρυβος από τα βαρελότα, μικρά και μεγάλα, που έπεσαν την ώρα του «Χριστός Ανέστη»…

Όλοι αντάλλαξαν φιλιά και ευχές με χαμόγελο, ενώ αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη» ο περισσότερος κόσμος, αφού προσκύνησε την εικόνα της Αναστάσεως, μεταφέροντας με προσοχή το Άγιο Φως, αποχώρησε.

Βέβαια κάποιοι πιστοί παρέμειναν στην εκκλησία να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία της Αναστάσεως…

{youtube}zq1qXRKDY_c{/youtube}

anastasi 1

anastasi 2

anastasi 5

anastasi 7

anastasi 10

anastasi 11

anastasi 13

anastasi 14

anastasi 15

anastasi 16

 

(Visited 29 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*