Νάξος: Πελαργός προσέκρουσε σε ηλεκτροφόρα καλώδια και τραυματίστηκε

Newsroom.
12/09/2024 00:21
 
 
 

Το πρωί της Τετάρτης, ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου έλαβε κλήση από κάτοικο του Καστρακίου, που ανέφερε την παρουσία ενός τραυματισμένου πελαργού στην περιοχή. Το πτηνό βρέθηκε ανήμπορο να πετάξει, καθώς είχε υποστεί κάταγμα στο φτερό του.

Οι εθελοντές του Συλλόγου έσπευσαν άμεσα στο σημείο και διαπίστωσαν ότι το άτυχο πτηνό πιθανότατα προσέκρουσε σε ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς την προηγούμενη μέρα ένα μεγάλο σμήνος πελαργών είχε περάσει από την ευρύτερη περιοχή.

Το τραυματισμένο πτηνό μεταφέρθηκε στον σταθμό του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Σε συνεργασία με το νοσοκομείο άγριας ζωής Αλκυόνη στην Πάρο, έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της υγείας του, με στόχο να μπορέσει σύντομα να πετάξει ξανά.

Η ανάρτηση του Συλλόγου:

Σήμερα νωρίς το πρωί λάβαμε κλήση, από κάτοικο του Καστρακίου Νάξου, για τραυματισμένο πελαργό.

Σπεύσαμε άμεσα στην περιοχή και είδαμε το άτυχο πτηνό να στέκεται στο έδαφος ανήμπορο να πετάξει, λόγω κατάγματος στο φτερό.

Αφού το πιάσαμε, ενημερωθήκαμε ότι χθες το απόγευμα ένα μεγάλο σμήνος πελαργών είχε σταματήσει στην ευρύτερη περιοχή και το συγκεκριμένο δείχνει σημάδια πρόσκρουσης σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Μεταφέραμε το άτυχο πτηνό στον σταθμό του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, του παρείχαμε τις πρώτες βοήθειες και σε συνεργασία με το Αλκυόνη – Aegean Wildlife Hospital – Πάρος θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να θεραπευθεί και να πετάξει ξανά.

 

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 38 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*