Νάξος: Σε κλίμα έντασης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο το νέο χωροταξικό σχέδιο τουρισμού (video)

ηλιοβασίλεμα στην Πορτάρα
Newsroom
20/09/2024 00:36
 
 
 

 

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η συζήτηση για το νέο χωροταξικό σχέδιο στον τουρισμό για τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες στο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου. Η γνωμοδότηση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους μόνο των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αρχής, η παράταξη του Λεονάρδου Χατζηανδρέου ζήτησε αναβολή της συζήτησης και ουσιαστική διαβούλευση με τους φορείς και τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων ενώ ο Γιάννης Κορρές, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, καταψήφισε το θέμα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στον περιορισμό της δόμησης στα 12 στρέμματα μέχρι την ολοκλήρωση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού, καθώς και στην απόσταση των κτηνοτροφικών μονάδων από τις τουριστικές επιχειρήσεις, η οποία ορίζεται στα 500 μέτρα. Ένα άλλο σημαντικό θέμα ήταν οι επιπτώσεις που θα έχει το νέο χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και στη δημιουργία ξενοδοχείων τεσσάρων και πέντε αστέρων, καθώς και στις μεγάλες επενδύσεις στον τουριστικό τομέα.

Ο επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης, Λεονάρδος Χατζηανδρέου, υπογράμμισε τη σοβαρότητα του θέματος, τονίζοντας ότι οι επιπτώσεις των αποφάσεων θα καθορίσουν το μέλλον των νησιών για τα επόμενα 15 χρόνια. «Πρέπει να γίνει ουσιαστική διαβούλευση με όλους τους φορείς και τους προέδρους των Κοινοτήτων για να ληφθούν ομόφωνες αποφάσεις», σημείωσε.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κορρές τόνισε ότι η εισήγηση που προέρχεται από το Υπουργείο δεν λαμβάνει υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νησιών και ευνοεί μεγάλες επενδύσεις χωρίς να εξυπηρετεί τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, επεσήμανε ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες κάθε δήμου και να κατατεθούν προτάσεις και υποδείξεις. «Η αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει λόγο στις επενδύσεις που αφορούν την περιοχή της», δήλωσε, προσθέτοντας ότι έχουν ήδη κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις στην τουριστική επιτροπή για να συμπεριληφθούν στο σχέδιο.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την έγκριση της γνωμοδότησης, με τις ψήφους της πλειοψηφούσας παράταξης του Δημήτρη Λιανού.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 13.268 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*