Την Απείρανθο της Νάξου πρότεινε ως “Πολιτιστικό χωριό της Ευρώπης” ο Μανόλης Γλέζος

admin
26/02/2015 21:23
 
 
 
 
Στην πρώτη του παρέμβαση στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας στην Ευρωβουλή ο Μ.Γλέζος δεν ξέχασε τη γενέτειρα του Απείραθο της Νάξου και πρότεινε να αντικατασταθεί η πολιτιστική πρωτεύουσα με  Πολιτιστικό Χωριό, αρχής γενομένης από  τ΄Απεράθου της Νάξου!

 
"Σας προτείνω να αντικαταστήσουμε το θεσμό της πολιτιστικής πρωτεύουσας με αυτόν του πολιτιστικού χωριού. Κάθε χρόνο, σε κάθε χώρα της Ευρώπης, να ανακηρύσσεται ένα Πολιτιστικό Χωριό. Ο θεσμός αυτός θα μας επιτρέψει να δούμε στην πράξη τι σημαίνει πολιτισμός. Σας προσκαλώ να έρθετε στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, στ’ Απεράθου της Νάξου. Στο χωριό αυτό, με τους μόλις 1.200 κατοίκους, λειτουργούν τρεις βιβλιοθήκες και πέντε μουσεία, ενώ άλλα τρία βρίσκονται υπό ίδρυση» σημείωσε ο κ. Γλέζος. 
 

Επίσης ο Μ. Γλέζος σχετικά με την παιδεία τόνισε ότι: «Η παιδεία δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα. Αποτελεί ιερό και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από την οικονομική του κατάσταση και χωρίς καμιά διάκριση, φυλετική ή θρησκευτική. Επομένως, στόχος μας πρέπει να είναι: πρώτον, να διασφαλιστεί αυτό το δικαίωμα για όλους και, δεύτερον, να διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση κάθε φοιτητή στον κύκλο σπουδών του, χωρίς περιορισμούς που πηγάζουν από τις ανάγκες της αγοράς. Στην Ελλάδα, η νέα κυβέρνηση θα αγωνιστεί για να επιτύχει την πραγματοποίηση μιας τέτοιας μορφής Παιδείας και ζητάμε τη βοήθειά σας για την επίτευξη αυτού του στόχου».
 

 

(Visited 49 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*