Σαντορινιός για νομιμοποίηση παραλίας: “Σε ένα μήνα θα αποτελεί νόμο του κράτους” (video)

paralia naxou 2
admin
29/05/2017 22:59
 
 
 

Το θέμα της παραλίας Νάξου και το πρόβλημα που υφίσταται με τις πέργκολες, ήταν ένα από τα θέματα που ετέθησαν στον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό κατά την επίσκεψη του στη Νάξο και την ανοιχτή συζήτηση που έγινε με φορείς και πολίτες.

Το θέμα έθεσε ο επί πολλά έτη αυτοδιοικητικός Μανώλης Μανωλάς, ο οποίος έχει διατελέσει και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νάξου. 

Ο κ. Μανωλάς χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση που επικρατεί με τις πέργκολες και τη χερσαία ζώνη λιμένος Νάξου η οποία είναι παράνομη και ανήκει στην κτηματική υπηρεσία τη στιγμή που θα έπρεπε να τη διαχειρίζεται το Λιμενικό Ταμείο και να εισπράττει έσοδα. 
“Χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση. Κάντε το επιτέλους” είπε ο κ. Μανωλάς. 

Ο κ. Σαντορινιός απαντώντας άμεσα είπε ότι το θέμα αυτό δεν είναι αποκλειστικά της Νάξου αλλά πάρα πολλών παραθαλάσσιων περιοχών της χώρας όπου φορείς έφτιαχναν λιμάνια ή έκαναν επεκτάσεις στο παρελθόν, χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες. “Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί” σημείωσε ο Υφυπουργός και πρόσθεσε ότι υπάρχει νομικό πλαίσιο το οποίο έχει βγει ήδη σε διαβούλευση και το πολύ σε ένα μήνα θα αποτελεί νόμο του κράτους. 

Όπως εξήγησε ο κ. Σαντορινιός, μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου τα λιμενικά ταμεία, με ένα master plan θα θα μπορούν να νομιμοποιούν τα λιμάνια. “Θα πηγαίνει στο Υπουργείο, θα εγκρίνεται το master plan, θα αποκτά νομιμοποίηση το λιμάνι, το Λιμενικό Ταμείο θα μπορεί να κάνει εισπράξεις και επίσης θα μπορούν να γίνονται έργα, επεκτάσεις και παρεμβάσεις στα λιμάνια” είπε. 
Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παραδέχτηκε ότι το θέμα έχει καθυστερήσει “αλλά το πρόβλημα διαπιστώθηκε και έτσι πολύ σύντομα θα υπάρξει λύση”.

https://www.youtube.com/watch?v=ELj2G_mpYKw&feature=youtu.be 

 

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*