Επίσκεψη Μανόλη Μαργαρίτη στην αδελφοποιημένη πόλη της Σικελίας Giardini Naxos (φώτος)

giardini naxos 6
admin
07/06/2017 11:11
 
 
 

Την αδελφοποιημένη με τον δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σικελική πόλη Giardini Naxos επισκέφθηκε ο δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο σύμβουλο Γιάννη Τσολάκη.

Αποδεχόμενοι σχετική πρόσκληση του δημάρχου Nello Lo Turco, οι κ.κ. Μαργαρίτης και Τσολάκης παρέστησαν σε σειρά εκδηλώσεων για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο πόλεων, καθώς και στην υπογραφή συμφώνου δέσμευσης για την ευρωπαϊκή ενότητα και ενίσχυσης της συνεργασίας.
Τη δράση υλοποίησε ο δήμος Giardini Naxos, με τη συμμετοχή δήμων που έχουν αδελφοποιηθεί με το Giardini Naxos από την Ελλάδα (Νάξος και Χαλκίδα), την Ισπανία, την Σλοβακία και την Πολωνία και των μελών της Ένωσης Κοινών Giardini Naxos και Ταορμίνα, στο πλαίσιο αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020».

giardini naxos 3

Εδραίωση και συνέχιση των σχέσεων συνεργασίας

Η ανανέωση των σχέσεων συνεργασίας και η προετοιμασία μελλοντικών στοχευμένων συνεργασιών στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού μεταξύ του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και του δήμου Giardini Naxos βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών που είχε στη Σικελία ο κ. Μαργαρίτης.
Ο κ. Μαργαρίτης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, να μιλήσει για την ιστορική σχέση που συνδέει τη Νάξο και την πόλη Giardini Naxos και συγχρόνως να προβάλλει τα τοπικά προϊόντα του νησιού, κατά τη διάρκεια ενός διαπολιτισμικού γεύματος.

giardini naxos 2

Επιπλέον, υπέγραψε το σύμφωνο δέσμευσης για την προώθηση της Ευρωπαϊκής Ενότητας μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων και προσκάλεσε τον δήμαρχο της πόλης Giardini Naxos και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες να επισκεφθούν την Νάξο.
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, «η πρόσκληση αυτή συμβάλλει σημαντικά στην αναθέρμανση των σχέσεων της Νάξου με τις σύγχρονες πόλεις των αρχαίων ελληνικών αποικιών της Σικελίας και συγχρόνως στοχεύει στην εξωστρέφεια και την ανάπτυξη των πολιτιστικών, τουριστικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των πόλεων αυτών».

giardini naxos 5

Δημιουργία δικτύου πόλεων

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το φθινόπωρο, οπότε και θα συζητηθεί η δημιουργία ενός δικτύου πόλεων, καθιστώντας τη συνεργασία των δήμων πιο βιώσιμη και αποδοτική, ισχυροποιώντας τους δεσμούς τους και συμβάλλοντας στη θεματική και μακροχρόνια συνεργασία τους. Για τον σκοπό αυτό, αναμένεται σύντομα η συγκρότηση Επιτροπής, η οποία θα προετοιμάσει το πλαίσιο συνεργασίας ενόψει της νέας συνάντησης.

giardini naxos 4

Ικανοποίηση Μανόλη Μαργαρίτη

Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, εμφανώς ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών και τις συζητήσεις για τη μελλοντική συνεργασία, δήλωσε: «Το ταξίδι αυτό ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικό για τη συνεργασία της Νάξου με την αδελφή πόλη Giardini Naxos. Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, καθώς σχεδιάζουμε τη δημιουργία ενός δικτύου πόλεων για την ανάπτυξη συνεργασιών σε διαφόρους τομείς δράσης».

giardini naxos 1

 

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*