Μάρκος Μαργαρίτης: Εκπέμπουμε SOS για το λιμάνι του Απόλλωνα

Markos margaritis naxiaka 1
admin
12/06/2017 10:42
 
 
 

 

Σήμα κινδύνου για το λιμάνι του Απόλλωνα εκπέμπει ο πρόεδρος της ΟΝΑΣ, Μάρκος Μαργαρίτης, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα ύψιστης σημασίας πρόβλημα σε μια περιοχή που αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Νάξο.

«Η ΟΝΑΣ πρωτοστατεί και ασκεί πιέσεις για την επίλυση των προβλημάτων του νησιού και ειδικά σε περιοχές απομακρυσμένες από το κέντρο, όπως ο Απόλλωνας και τα μικρά χωριά. Πρέπει να αναδεικνύονται τα προβλήματα των περιοχών αυτών του νησιού» τονίζει στο www.naxostimes.gr ο κ. Μαργαρίτης.

Για τον λόγο αυτό η ΟΝΑΣ παρενέβη και με υπόμνημα που έστειλε στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στους Βουλευτές του Νομού Κυκλάδων, στην Εφορία Ενάλιων Αρχαιοτήτων και στην Κοινότητα Κορωνίδας, ζητά να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών, που έχει υποστεί το λιμάνι από την κακοκαιρία.

«Έπειτα από τη συνάντηση των Προέδρων όλων των Συλλόγων του νησιού ιεραρχήσαμε τα προβλήματα της Νάξου και θεωρήσαμε ως ένα από τα σημαντικότερα το ζήτημα του λιμένα του Απόλλωνα. Πρόκειται για ένα πρόβλημα ύψιστης σημασίας, καθώς αφορά σε ένα μέρος με τεράστια ιστορία, παράδοση και πολιτιστική κληρονομιά. Ο Απόλλωνας αποτελεί σπουδαίο τουριστικό θέρετρο για το καλοκαίρι, με ιδιαίτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον και σημείο αναφοράς του νησιού. Πρέπει όλοι να ενδιαφερθούμε για να επιλυθεί το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το λιμάνι του» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΟΝΑΣ.

Η αρμόδια επιτροπή της ΟΝΑΣ διερεύνησε αναλυτικά την υφιστάμενη κατάσταση, πιθανά λάθη και παραλείψεις. «Το υπόμνημα που στείλαμε είναι αποτέλεσμα πολύ σημαντικής δουλειάς και μελετών της ομάδας εργασίας μας, προκειμένου να καταγράψουμε διεξοδικά τα προβλήματα του λιμανιού, να τα επισημάνουμε στους αρμόδιους φορείς και να προτείνουμε διορθωτικές κινήσεις» τονίζει ο κ. Μαργαρίτης.

Αυτό που επιδιώκει η ΟΝΑΣ μέσα από την παρέμβασή της είναι να προβάλλει το πρόβλημα μιας σημαντικής περιοχής της Νάξου και να κινητοποιήσει τους αρμόδιους φορείς ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την επίλυσή του. «Πρέπει να γίνουν περιβαλλοντικές μελέτες για τη νομιμοποίηση του λιμένα και στη συνέχεια να ακολουθήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης. Επίσης, θα πρέπει να επανεξεταστεί το ζήτημα με τις ενάλιες αρχαιότητες προκειμένου να αναδειχθεί, εάν υπάρχει, το αρχαίο λιμάνι και να αρθούν οι δυσμενείς συνέπειες που έχουν επιβληθεί στην περιοχή» καταλήγει ο κ. Μαργαρίτης.

 

(Visited 362 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*