Λαϊκή Συνέλευση Αγερσανίου: Οι χρηματοδοτήσεις και η επίστρωση της πλατείας (video)

admin
03/03/2015 09:42
 
 
 

Με αρκετά μεγάλη συμμετοχή από τους κατοίκους, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Μαρτίου το βράδυ, Λαϊκή Συνέλευση στο Αγερσανί Νάξου μετά από πρόσκληση του προέδρου του χωριού Γρηγόρη Σέργη, όπου συζητήθηκαν φλέγοντα θέματα της δημοτικής κοινότητας.

Στη Λαϊκή Συνέλευση το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, οι αντιδήμαρχοι Τοτόμης Πρωτονοτάριος και Μανώλης Πολυκρέτης, οι πρόεδροι της Κοινωφελούς Επιχείρησης και του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Βαγγέλης Παντελιάς και Γιάννης Τσολάκης, ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μανώλης Ζουγανέλης, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Σταμάτης Σέργης και Αντώνης Βασαλάκης, ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Βαγγέλης Στρατούρης κ.ά. 

 

Τα θέματα που τέθηκαν από τον πρόεδρο του χωριού ήταν: η διάνοιξη (κάθετου) δρόμου από το δρόμο Καλαμουριών στην Πλάκα (στο ύψος της επιχείρησης "Τρία αδέλφια", η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του χωριού, τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΚΤΕΛ στο Αγερσανί και στις παραλίες Άγιος Προκόπης, Αγία Άννα, Πλάκα, το αποχετευτικό των παραλιών καθώς και η διαχείριση απορριμμάτων και η καθαριότητα της δημοτικής κοινότητας. Το θέμα με την κυκλοφορία τουριστικών τρενακιών, αν και όπως ειπώθηκε, ήταν στην ημερήσια διάταξη, δεν συζητήθηκε τελικά.

 

"Όχι" στην επίστρωση της πλατείας με βιομηχανικό μπετόν"

 

Το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών στην κεντρική πλατεία του χωριού, απασχόλησε ιδιαίτερα τη συνέλευση αφού όπως σημείωσαν οι παριστάμενοι, οι πλάκες που τοποθετήθηκαν πριν από 4-5 χρόνια έχουν "ξηλωθεί" και έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στη βατότητα τόσο για τους πεζούς όσο και τα οχήματα που διέρχονται από αυτήν. 

Ο πρόεδρος του χωριού πρότεινε να πέσει "βιομηχανικό μπετό" πάνω από την πλακόστρωση, ουτοσώστε να "στρωθεί" ο δρόμος και να μπορεί να γίνεται η διέλευση οχημάτων και πεζών χωρίς προβλάματα, κάτι με το οποίο διαφώνησαν οι κάτοικοι, που στην πλειοψηφία τους πρότειναν να ξηλωθεί η παλιά κατασκευή και να γίνει εξ αρχής ένα νέο "σωστό" έργο.

Τόσο ο δήμαρχος, όσο και οι κ.κ. Πολυκρέτης και Πρωτονοτάριος είπαν ότι ένα νέο έργο θα κοστίσει αρκετά χρήματα (περίπου 80.000 € το κοστολόγησαν) -τα οποία δεν υπάρχουν- και επιπλέον θα υπάρξει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου, κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών Μανώλης Ζουγανέλης που τάχθηκε υπέρ της λύσης της επίστρωσης με βιομηχανικό μπετόν. 

Σε αντιπαράθεση ήρθαν δημοτική αρχή και κάτοικοι του χωριού, όσο αναφορά τις χρηματοδοτήσεις προς τη δημοτική κοινότητα Αγερσανίου, με επιχειρηματία της περιοχής να ρωτά "κατά πόσο και με ποιο κριτήριο δίδονται τα ανταποδοτικά τέλη στο Αγερσανί, που είναι μια από τις πλουσιότερες περιοχές του δήμου". 

Ο Μανόλης Μαργαρίτης υπογράμμισε ότι ο δήμος αν και είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίζει όλους τους δημότες στα ίσα, στην περιοχή του Αγίου Αρσενίου έχουν επενδυθεί πολλά χρήματα στα έργα του αποχετευτικού των παραλιών αλλά και στο δρόμο Καλαμουριών. 

"Ο Θεός σας έχει χαρίσει τον Παράδεισο. Παραγωγή και τουρισμό. Τα παράλια αυτά είναι τα χρυσά παράλια της Νάξου, χωρίς αποχέτευση θα ήταν καταστροφή τους. Είναι ζωή το αποχετευτικό. Όλα αυτά τα τα έργα, γίνονται εδώ, άρα εδώ δίνουμε το βάρος…" τόνισε ο κ. Μαργαρίτης. 

Κάποιοι από τους παριστάμενους είπαν ότι αυτά εκτελούνται με κοινοτικά κονδύλια και οι κάτοικοι περιμένουν επιπλέον χρηματοδότηση από το δήμο. Ο Μανόλης Μαργαρίτης μίλησε για τη ΣΑΤΑ που λαμβάνει κάθε χρόνο το χωριό, η οποία είπε είναι πολύ μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και είναι ένα ποσό που διανέμεται σε όλο το δήμο με πληθυσμιακά κριτήρια. Για "αδιάθετη ΣΑΤΑ" έκανε λόγο ο π. πρόεδρος του χωριού κ. Μαργαρίτης ο οποίος πρότεινε να ελεγχθεί στην οικονομική υπηρεσία του δήμου πόσα χρήματα "ανήκουν" στο Αγερσανί.

Τελικά αν και ο πρόεδρος του χωριού δεν θέλησε να πάει σε ψηφοφορία το θέμα, όλοι συμφώνησαν να μη γίνουν "μπαλώματα" και να μην πέσει βιομηχανικό μπετόν πάνω από τις πλάκες, αλλά να γίνει εξ' αρχής ένα ολοκληρωμένο έργο που θα περιλαμβάνει και την αποχέτευση, όπως πρότεινε ο κ. Σταμάτης Σέργης. 

 

Δείτε στο video με τη συζήτηση του θέματος, τι άλλο ειπώθηκε: 

 

(Visited 23 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*