Εκδήλωση της ΚΟ Νάξου και της ΟΒ Νάξου του ΚΚΕ για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

kke ekdilosi diktatoria 4
admin
21/06/2017 11:01
 
 
 

Η ανάδειξη των πραγματικών αιτιών που οδήγησαν στο στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και τα όσα ακολούθησαν, αλλά και η συνειδητοποίηση ότι η εργατική τάξη θα πρέπει να αναπτύξει κίνημα πάλης για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ήταν ο στόχος της εκδήλωσης που διοργάνωσαν η ΚΟ Νάξου και η ΟΒ Νάξου του ΚΚΕ το περασμένο Σάββατο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το βιβλίο με τίτλο «Δικτατορία 1967-1974, κείμενα & ντοκουμέντα», ενώ μίλησε και το μέλος του Ιστορικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ Αναστάσης Γκίκας. Επίσης, στον χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση με φωτογραφικό υλικό και ντοκουμέντα εκείνης της περιόδου.

kke ekdilosi diktatoria 3

kke ekdilosi diktatoria 1
Στην ομιλία του, ο κ. Γκίκας τόνισε ότι «οι χιλιάδες κομμουνιστές και αγωνιστές που πέρασαν από τα βασανιστήρια, τις φυλακές και τις εξορίες, με τη δύναμη, την αποφασιστικότητα τους στον αντιδικτατορικό αγώνα, απέδειξαν πως δεν υπάρχουν ανυπέρβλητες δυσκολίες για το λαϊκό κίνημα». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «καμιά φοβέρα, καμιά απαγόρευση και κανένας τοίχος φυλακής δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο μπροστά στον γίγαντα λαό, όταν συνειδητοποιήσει την τεράστια δύναμη του, σταματήσει να ζει σκυμμένος και υψώσει το ανάστημα του απέναντι στους δυνάστες του, με την καταλυτική και πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ που ήταν μπροστάρης, καθοδηγητής και εμψυχωτής σε όλους τους αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος στη χώρα μας, στην σχεδόν 100χρονη πορεία του».

kke ekdilosi diktatoria 2

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*