Ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ

ergatis kathariotita
admin
27/06/2017 10:20
 
 
 

Τα αιτήματα των συμβασιούχων των ΟΤΑ στήριξε με ομόφωνο ψήφισμα του το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το οποίο απαίτησε ταυτόχρονα «την κατ’ εξαίρεση πλήρωση εκτός διαδικασιών μνημονίων, με μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα, την ύδρευση και την αποχέτευση, χωρίς νομικά προσκόμματα και εμπόδια».

Το ψήφισμα εκδόθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 16ης Μαΐου, λαμβάνοντας υπόψη το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε προς το Σώμα ο Σύλλογος Διοικητικού και Εργατοτεχνικού Προσωπικού Δήμων και Κοινοτήτων Επαρχίας Νάξου. Σε αυτό, ο Σύλλογος χαρακτηρίζει την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου «ταφόπλακα» για τους συμβασιούχους, επιρρίπτοντας την κύρια ευθύνη στην κυβέρνηση, η οποία – όπως υποστηρίζει – «όχι μόνο διατηρεί ακόμα και σήμερα την αντεργατική νομοθεσία που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά την επεκτείνει βάζοντας θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων μέσα από το 4ο Μνημόνιο που ετοιμάζεται να φέρει». Μάλιστα, εκφράζει την άποψη ότι απώτερος στόχος είναι η αποψίλωση των υπηρεσιών από προσωπικό και η περαιτέρω υποβάθμιση τους, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίησή τους.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος (που ήρθε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος) ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φώτης Μαυρομμάτης πρότεινε να ζητηθεί η κατ’ εξαίρεση πλήρωση των τομέων καθαριότητας, ύδρευσης και αποχέτευσης με μόνιμο προσωπικό, ενώ από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για τα Νησιά μας» Βασίλης Βρούτσης επισήμανε ότι πρέπει όχι απλά να υπερψηφιστεί το ψήφισμα, αλλά και με δράσεις του δήμου να ασκηθεί πίεση προς την κατεύθυνση που ζητούν οι εργαζόμενοι. Τέλος, ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κορρές τόνισε ότι είναι υποχρέωση του δημοτικού συμβουλίου να υπερασπιστεί το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων για σταθερή και μόνιμη εργασία πλήρη δικαιώματα χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να στηρίξει το ψήφισμα τους.

(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*