Πυρκαγιά σε παραλιακό κατάστημα της Νάξου (video)

fotia paralia 1
admin
08/07/2017 22:44
 
 
 

Πυρκαγιά ξέσπασε σε παραλιακό κατάστημα στη Χώρα της Νάξου γύρω στα μεσάνυχτα σκορπίζοντας τον πανικό τόσο στους καταστηματάρχες της περιοχής όσο και τον κόσμο που βρίσκονταν στην παραλία.

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στα μεσάνυχτα, στην αποθήκη του καταστήματος με τουριστικά είδη “ΚΟΥΡΟΣ”.

Το κατάστημα βρίσκεται στο κέντρο της παραλίας Νάξου (δίπλα στο RUM BAR), και η αποθήκη του ακριβως πίσω από αυτό. H φωτιά όπως ήταν φυσικό προκάλεσε πανικό στους καταστηματάρχες της περιοχής και στον κόσμο που είτε κάθονταν σε αυτά είτε έκαναν τη βραδινή τους βόλτα στην παραλία. 

Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού, που έσπευσε στο σημείο και επιχείρησε με ένα όχημα, τρεις άνδρες και τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου Χρήστο Μπόπη. Ένα ακόμη Πυροσβεστικό όχημα ήταν σε επιφυλακή για παρέμβαση σε περίπτωση ανάγκης για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Να σημειωθεί ότι η Πυροσβεστική κατέφθασε -από το Χαλκί όπου εδρεύει- ευτυχώς εγκαίρως και προτού η φωτιά να προλάβει να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις με ότι συνέπειες θα είχε αυτό…

Ωστόσο, οι καταστηματάρχες τρομοκρατημένοι και αναμένοντας την Πυροσβεστική, πήραν τους πυροσβεστήρες που είχαν στα καταστήματα τους αλλά και λάστιχα με νερό και προσπάθησαν να κατασβήσουν τη φωτιά και να την εμποδίσουν να εξαπλωθεί.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με μαρτυρίες καταστηματάρχη της περιοχής ήταν πολύ δυνατή και έπαιρνε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, αφού η αποθήκη ήταν ξύλινη και περιείχε πολλά εύφλεκτα αντικείμενα. 

https://www.youtube.com/watch?v=CVhUuu4Ukj0&feature=youtu.be 

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.naxostimes.gr η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα και κατέκαψε διάφορα είδη σουβενίρ κ.λπ. που ήταν αποθηκευμένα για το τουριστικό κατάστημα. 

Να σημειωθεί ότι η περιοχή της παραλίας Χώρας Νάξου, είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη και σε αυτήν υπάρχουν πλήθος από καταστήματα. Εκεί καθημερινά -και κυρίως την τουριστική περίοδο που τώρα διανύουμε- συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου. 

Είναι γνωστό ότι το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο εδρεύει στο Χαλκί, αρκετά χιλιόμετρα από την πιο πυκνοκατοικημένη και με το μεγαλύτερο πληθυσμό περιοχή του νησιού, που είναι η Χώρα της Νάξου, στην οποία βρίσκεται ένα μόνο πυροσβεστικό όχημα, από τις 8:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ.

Είναι επιτακτική ανάγκη, οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες άμεσα να εξετάσουν το γεγονός και να φροντίσουν με οποιονδήποτε τρόπο για την μόνιμη και συνεχόμενη πυροσβεστική κάλυψη της Χώρας Νάξου.

 

(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*