ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Οι “παγίδες” στο Βίντσι και στα Παλάτια Νάξου

Πορτάρα
admin
10/07/2017 20:19
 
 
 

Την αγανάκτηση τους εκφράζουν πολίτες και επισκέπτες της Νάξου για την κατάσταση που επικρατεί στο δρόμο προς τα Παλάτια Νάξου (Πορτάρα) και την παραλία Βίντσι.

Με έγγραφο τους -που θα σταλεί εντός των ημερών στο Λιμεναρχείο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου- ζητούν την παρέμβαση των αρμόδιων φορέων προκειμένου η περιοχή να καταστεί ασφαλής για τους λουόμενους αλλά και όσους κάνουν τη βόλτα τους στα Παλάτια. 

Η περιοχή είναι από τις ομορφότερες και πλέον επισκέψιμες -κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες- περιοχές της Χώρας αφού εκεί βρίσκεται το σύμβολο της Νάξου, η Πορτάρα (ο Ναός του Απόλλωνα). Εκτός από τους χιλιάδες επισκέπτες που καθημερινά περνούν από τον πλακόστρωτο δρόμο προς την Πορτάρα, πολλοί είναι αυτοί, κυρίως Χωραΐτες που επιλέγουν το Βίντσι για το καθημερινό τους μπάνιο.
Εκεί, σύμφωνα με την καταγγελία, κρύβονται αρκετές “παγίδες” που θα πρέπει άμεσα οι αρμόδιοι να φροντίσουν να αποκατασταθούν.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες ζητούν την επανατοποθέτηση των πλακών που λείπουν στο δρόμο προς τα Παλάτια, αφού “ο δρόμος είναι μια συνεχής παγίδα” γεμάτη λακκούβες (από τις πλάκες που λείπουν) για όποιον τον περπατάει και που καθημερινά σημειώνονται ατυχήματα, μικρά και μεγαλύτερα. Το ίδιο πρόβλημα παρατηρείται και στα σκαλιά από τα οποία οι λουόμενοι έχουν πρόσβαση στη θάλασσα, όπου και εκεί η κατάσταση είναι από “χάλια” μέχρι “άθλια” με τις περισσότερες πλάκες να έχουν καταλήξει στη θάλασσα. Επίσης, τα ξύλινα σκαλοπάτια (όσα έχουν απομείνει από αυτά), χρήζουν άμεσης αποκατάστασης αφού γλιστρούν και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τους λουόμενους.

Ένα ακόμα μεγάλο ζήτημα που θίγουν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και που έρχεται στην επιφάνεια κάθε χρόνο κατά την τουριστική περίοδο, έχει να κάνει με τον κυματισμό που αφήνουν τα πλοία κατά την είσοδο και έξοδο τους από το λιμάνι. Έχουν καταγγελθεί πολλά περιστατικά όπου λουόμενοι -και κυρίως αυτοί που δεν γνωρίζουν την περιοχή- να “πνίγονται” από τον ξαφνικό κυματισμό που δημιουργούν τα πλοία και να εξαφανίζονται από την παραλία τα προσωπικά τους αντικείμενα τα οποία παρασέρνουν τα κύματα.

Οι πολίτες που καταγγέλλουν τα παραπάνω συνέταξαν ένα έγγραφο, το οποίο θα αποστείλουν στο Λιμεναρχείο και το Λιμενικό Ταμείο Νάξου, όπου τους καθιστούν υπεύθυνους για όλα αυτά τα προβλήματα και τους ζητούν να μεριμνήσουν άμεσα προκειμένου να δώσουν λύσεις.

Το κείμενο θα συνοδεύεται και από υπογραφές πολιτών (οι οποίες ήδη συλλέγονται) που αντιμετωπίζουν τα παραπάνω προβλήματα.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή υπάρχει και ναυαγοσώστης.

Το έγγραφο που υπογράφουν πολίτες και φίλοι της Νάξου:

Εμείς οι υπογράφοντες πολίτες και φίλοι της Νάξου, θέλουμε να σας ενημερώσουμε και γραπτώς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, στο δρόμο προς τα Παλάτια για το καθημερινό μας μπάνιο και να σας καταστήσουμε υπεύθυνους γι αυτά.
1. Ο δρόμος από το κατάστημα “Relax” ως τα Παλάτια είναι μια συνεχής παγίδα για εμάς όλους και κυρίως για τους ηλικιωμένους και τα παιδιά. Όπως κάθε χρόνο μετά το χειμώνα, έτσι κι εφέτος λείπουν πλάκες που πρέπει να επανατοποθετηθούν για να μην έχουμε καθημερινά μικροατυχήματα έως και ατυχήματα.
2. Τα σκαλιά από τα οποία γίνεται η πρόσβαση στη θάλασσα και ο περιβάλλον χώρος είναι από “ΧΑΛΙΑ” έως “ΆΘΛΙΟΣ”.
Καθημερινά και λιγότερες πλάκες στα σκαλιά και περισσότερες στη θάλασσα.
Τα κενά που δημιουργούνται είναι παγίδα για όλους. Τα ξύλινα σκαλοπάτια, όσα έχουν απομείνει, είναι επίσης πολύ επικίνδυνα και γλιστρούν. Χρήζουν άμεσης αποκατάστασης, όλα.
3. Πολλά προβλήματα επίσης δημιουργούνται από τα κύματα που σηκώνουν κατά την είσοδο και έξοδο τους από το λιμάνι τα καράβια. Επικίνδυνα για τους λουόμενους όπως και γι αυτούς που κάθονται στις σκάλες. Επίσης πολλά προσωπικά αντικείμενα εξαφανίζονται από τα κύματα.

Για όλα αυτά παρακαλούμε να μεριμνήσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα πριν να έρθουν τα χειρότερα.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες καταθέτουν το παρών στο Λιμεναρχείο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου.

(Visited 315 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*