Υπέρ της υποψηφιότητας Γλέζου για το Νόμπελ Ειρήνης το δημοτικό συμβούλιο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων – Ποιος μειοψήφησε (video)

glezos man
admin
11/07/2017 22:55
 
 
 

Την υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου για το Νόμπελ Ειρήνης υποστηρίζει με ψήφισμα του (κατά πλειοψηφία) το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.  

Το θέμα έφερε εκτός ημερήσιας διάταξης ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης,  στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι και υπερψηφίστηκε από όλους τους δημοτικούς συμβούλους εκτός του κ. Γιάννη Κορρέ από την παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση”. Μάλιστα η συζήτηση και ψήφιση του θέματος …δεν ήταν και τόσο απλή υπόθεση αφού κατά τη διάρκειά της, δεν έλειψαν οι εντάσεις. 

“Είναι τιμή μας που ο Μανώλης Γλέζος είναι Ναξιώτης” σημείωσε ο δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης και κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους, να ψηφίσουν ομόφωνα το ψήφισμα.

Το κείμενο του ψηφίσματος ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης “Πολίτες για τα νησιά μας” προκειμένου όπως είπε “να ξέρουμε τι θα ψηφίσουμε”.

“Θα λέει ότι στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου για το Νόμπελ Ειρήνης” εξήγησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και πρότεινε στον κ. Βρούτση να συντάξει η παράταξη του το ψήφισμα.  

“Κάθε πρόσωπο κρίνεται από τη συνολική του προσφορά. Ο Γλέζος πρόσφερε στη χώρα μια συγκεκριμένη περίοδο, αλλά τα τελευταία χρόνια έβαλε την υπογραφή του στα μνημόνια, συνέβαλε και στήριξε στη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς” σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κορρές ο οποίος δεν ψήφισε το ψήφισμα. 

“Σέβομαι και εκτιμώ που κάνετε αυτή την πρόταση να συμπράξουμε με τους Μητροπολίτες Κεφαλληνίας και Παροναξίας, ωστόσο για τη συζήτηση του θέματος αυτού θεωρώ ότι δε φτάνει ένα λεπτό… Θα έπρεπε να βγάλουμε ένα ψήφισμα που δεν θα στήριζε μόνο την πρόταση των Μητροπολιτών” υπογράμμισε ο κ. Βασίλης Βρούτσης.

Να σημειωθεί ότι τον Μανώλη Γλέζο πρότεινε για την διεκδίκηση του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος.

Ο κ. Δημήτριος ανακοίνωσε την κατάθεση της υποψηφιότητας για την διεκδίκηση του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης από τον Μανώλη Γλέζο, στηριζόμενος και από την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας λόγω της ακαδημαϊκής του ιδιότητας, αφενός μπορεί να ηγηθεί αυτής της εκστρατείας, αφετέρου το πρόσωπο του κ. Γλέζου θεωρείται διεθνούς αναγνώρισης και προσφοράς. 

Θερμός υποστηρικτής όμως της υποψηφιότητας Γλέζου για το Νόμπελ Ειρήνης είναι και ο μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο οποίος σε ανοιχτή επιστολή του, πλέκει το εγκώμιο του «θρυλικού αγωνιστή της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Ειρήνης».

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο:  

https://www.youtube.com/watch?v=uFkcQmnxyHo 

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*