Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας: «Όποιος δεν έχει χρήματα, πεθαίνει “στην ψάθα”»

ilikiomeni mpastoyni
admin
27/07/2017 13:34
 
 
 

Ανακοίνωση για το ελληνικό «κοινωνικό» κράτος υγείας και πρόνοιας εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου Κορωνίδας, με αφορμή τον θάνατο μιας γυναίκας και τον έρανο που έγινε, προκειμένου να μεταφερθεί για νεκροψία και να καλυφθούν τα έξοδα της κηδείας της.
Όπως τονίζει, ακόμη κι ο θάνατος πλέον κοστίζει ακριβά, με τα λαϊκά στρώματα «να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη», λόγω των συνεχιζόμενων πολιτικών λιτότητας και περικοπών. Γι’ αυτό, το Δ.Σ. καλεί τους πολίτες να σταματήσουν να αποδέχονται μοιρολατρικά την κατάσταση και να διεκδικήσουν δυναμικά τη ζωή που τους αξίζει πραγματικά.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Με αφορμή το περιστατικό συντοπίτισσας μας, που βρέθηκε νεκρή και για την οποία έγινε έρανος προκειμένου να μεταφερθεί για νεκροψία και για να καλυφθούν τα έξοδα της κηδείας, ώστε να μπορέσουν οι δικοί της να την κηδεύσουν, αναφέρουμε τα εξής:
Για άλλη μια φορά η πολιτεία δείχνει το πραγματικό «κοινωνικό» της πρόσωπο, αφού εκμεταλλεύεται ακόμα και το τραγικό γεγονός του θανάτου και υποχρεώνει τους πολίτες να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη – ανεξαρτήτως αν έχουν ή είναι σε ένδεια.
Με τις συνεχιζόμενες πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, με περικοπές σε κοινωνικές παροχές, όπως η υγεία, η πρόνοια κ. α., επιδεινώνει την ήδη δύσκολη ζωή των λαϊκών στρωμάτων, με αποτέλεσμα οποίος δεν έχει χρήματα να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση, να πεθαίνει στην «ψάθα».
Καλούμε όλους τους φορείς και όλους τους πολίτες, να μην αποδεχόμαστε μοιρολατρικά αυτή την κατάσταση και να διαχειριζόμαστε οι ίδιοι την φτώχεια μας, αλλά να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει.
Να διεκδικήσουμε:
*Κοινωνική μέριμνα και φροντίδα, αποκλειστικά με ευθύνη του κράτους.
*Δημιουργία υποδομών και στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό υπηρεσιών, όπως ιατροδικαστικό τμήμα στο νησί.
*Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με το απαραίτητο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στα χωριά. Να επισημάνουμε ότι δεν υπάρχει γιατρός στην περιοχή, ειδικά με τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.
*Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας .
*Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στους τομείς αυτούς.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*